Bartos Kinga


Bartos Kinga

1977-ben születtem Jászberényben. Általános-és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem. 2001-ben diplomáztam a Nyíregyházi Főiskola rajz-vizuális kommunikáció tanár szakán, ahol Szepessy Béla, Bodó Károly, Lukács Gábor voltak mestereim. A főiskola elvégzése után kerültem a jászberényi Hamza Múzeumba, ahol egy évig dolgoztam gyűjteménykezelőként. 2002 őszétől a jászfényszarui Általános Iskola és Kooperatív Művészeti Alapiskolában tanítok rajzot, festészetet és grafikát.

2004 májusában kiadványszerkesztő szakképesítést is szereztem.

Alapító tagja vagyok az 1999-ben, művészetet kedvelő és gyakorló fiatalokból alakult Hamza Studio-nak, akikkel évente egy-két csoportos kiállításon veszek részt. Csoportunk tagjai mind szakirányú végzettséggel rendelkeznek. A művészet, gyermekkorom óta nagyon közel áll hozzám, ebben nőttem fel, hiszen édesanyám kiváló művelője a festészetnek. Az ő révén jó néhány művészeti kiállításra, rendezvényre is eljutottam, és számos művésszel ismerkedhettem meg személyesen is.

Leginkább a festészet, ami meghatározó az életemben, de a grafika és a fotó sem áll távol tőlem. Modern korunk „új művészete”, a számítógépes grafika is felkeltette érdeklődésemet az utóbbi években. A számítógép és a művészet összekapcsolódásának számos területe nyújt érdekes és különleges lehetőségeket, melyeket szeretnék minél mélyebben megismerni.

 

Kiállítások

Csoportos: Kemence (1993), Jászberény (2000, 2001, 2002, 2003), Nyíregyháza (2001), Jászdózsa (2001), Jászárokszállás (2003)

Egyéni: Budapest (2004)

2005. december – részvétel a Firenzei Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Biennálén


Szerkesztés dátuma: szerda, 2012. november 7.
Nézettség: 1,086 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Bartha László Következő cikk: Bartus Ödön

Forrás:
www.festomuvesz.hu


   Tetszik  

Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: