Magyar Andrea


Magyar Andrea

"Ideig-óráig viselhetünk az életben álszakállt és álruhákat, de egy pillanatban lehull rólunk minden jelmez és megmutatkozik a valóság. Egy mozdulat, egy szó, egy cselekedet végül is elárulja igazi jellemünket: az álarcosbál csak alkalmi lehet. S a találkozás egy jellem valódi sajátságaival a legnagyobb emberi élmény, melyben részünk lehet.”

(Márai Sándor)

 

Középiskolai tanulmányaimat, kerámia szakon végeztem, itt kerültem közelebbi, mélyebb kapcsolatba a rajzolással, a művészettel. Főiskolai tanulmányaimat rajz- vizuális kommunikáció szakon folytattam. Első lépéseim Mészáros Gábor keramikusművész, Horváth János festőművész, valamint Székhelyi Edith festőművésznő igazgatta, aki úgy emberségből, mint művészet, szempontjából örökérvényű hatással volt rám. Képeim lényegének a pillanat, a pillanatnyi érzés megragadását és bemutatását tartom.  

Hiszem, hogy fontos feladat megéltetni a jelen pillanatát a szemlélővel és ez által kizökkenteni a hétköznapokból, megnyugvást csempészni a rohanó világba és rámutatni az örök értékekre. Ebből fakad, hogy nem ragaszkodom egy bizonyos témához, és nem teszem le a voksomat egyféle kifejezési forma mellett. Keresem az utam….. törekszem nem elveszíteni az egyéni látásmódom, hiszen ezen keresztül élni kezd az alkotás és teljesíti azt a küldetését, amiért megszületett.

Cél: minél többet látni, élni, érezni.

 

„Önmagunk megismerése a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás.”

(Márai Sándor)


Szerkesztés dátuma: péntek, 2013. január 4.
Nézettség: 1,106 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Mágori Aranka Következő cikk: Magyar Gábor

Forrás:
www.festomuvesz.hu


   












Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: