Varga Erzsébet


Varga Erzsébet
A Bakony szívében, Zircen születtem. 14 éves koromig szüleimmel Tésen éltem. Tés a Bakony legmagasabban fekvő települése, onnan mindent felülről lát az ember. Láttam, ahogyan a Nap arany sugaraival végigsimogatja a mezőket, a fák lombjait. Láttam, ahogyan mindennap felkel és szétbontja a virágok szirmait és minden élőnek és élettelennek ad a melegéből. Láttam a lenyugvását, láttam ahogyan a Hold és a csillagok átveszik a helyét az égben. Hallgattam a madarak énekét, beszélgettem az állatokkal, a kövekkel is. Élő és élettelen között nem ismertem a különbséget. Éjszakánként a szél zenélt nekem.
A középiskolát és az egyetemet Veszprémben végeztem. A Budapesti Kertészeti Egyetemen felsőfokú gombaszakértői képesítést szereztem. Jelenleg a Veszprémi Egyetemen tanszéki mérnökként dolgozom. Szakmai területemen végzett kutatási munka eredményeként neves külföldi folyóiratokban jelentek meg közleményeim, és a gyakorlatban történő hasznosítás sikerét jelzi, hogy a Találmányi Hivatal vezetője aranykoszorús feltalálói címmel tüntetett ki.
 
Amit gyermekkoromban a természettől tanultam, azt az életem legnagyobb kincsének tartom. Ma is hiszem, hogy nincs két külön világunk - élő és élettelen -, ha felnézünk az égre, egyek vagyunk a Világmindenséggel. A bemutatott 47 darab képet 1999 óta festettem. Az elkészítésük számomra nagy öröm volt, tiszta szívemből remélem, hogy ebből másoknak is adhatok.
 
Eddig négy önálló kiállításom volt:
2000. Veszprém, Magángaléria, Cserhát ltp.5/A., egy éves kiállítás Honnan jöttünk? Kik vagyunk? Merre tartunk?
2001. Veszprém, Magángaléria, Cserhát ltp.5/A., egy éves kiállítás Az új évezred új festője vagyok.
2002. Veszprém, Magángaléria, Cserhát ltp.5/A., egy éves kiállítás Építeni, szépíteni, az álmokban nincsen lehetetlen.
2003. május 14. - június 3. Veszprém, Veszprémi Egyetem, Aula, Egyetem u.10. Az álmokban nincsen lehetetlen.

Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. január 8. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,677 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Varga Erik Következő cikk: Varga Gitta

Forrás:
www.festomuvesz.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: