Tabáni István Péter


Tabáni István Péter

Már gyermekkorom óta vonzódom a festőművészet iránt, amelyet sokan a környezetemben is észrevettek. Általános iskolai tanulmányaim után nem is lehetett kétséges, hogy melyik utat válasszam a képességeim kifejezése érdekében. Képzőművészeti Szakközépiskolába jártam díszítőfestő szakra és ugyanebben a szakmában dolgozom.

Jelenleg a Szegedi Tudományegyetem Rajz Tanszékére járok, mint elsőéves hallgató.

Művészeti technikám:

Szeretem a festészetet és a grafikát. Legszívesebben a pasztellel dolgozom, mert festőibb és grafikusabb dolgokat is létre tudok hozni ez által. Kedvenc témám a portré, de mellette szeretek tájképet, aktot is készíteni.

Művészeti stílusom:

Realista vagyok, aprolékos, részletező. Hiszem, hogy a részletekben rejlik a zsenialitás.

Ars potica:

Számomra a művészet maga az élet. A gondolataimat és az érzéseimet képekben mesélem el. Ez a közös nyelv, ami mindenki számára érthető, gyakran válik zavarossá és értelmetlenné. Amikor a kép helyett az alkotó probál beszélni, az egész értelmét veszti azáltal, amit a képpel kívántunk kifejezni. A művészetnek sohasem szabad öncélúvá válnia, mert nincs akihez szóljon. Törekedni kell a művész és a néző közötti harmóniára. És, hogy mi a jó kép receptje? Ezt legjobban Arnold Böcklin fogalmazta meg;

"Egy képnek üzenetet kell hordoznia, el kell gondolkodtatnia a nézőt, mint egy költeménynek és úgy kell hatnia rá, mint egy zeneműnek."


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. január 28. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,594 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: T.Varga László Következő cikk: Tadeusz Tóth Gábor

Forrás:
www.festomuvesz.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: