Sápi Margit


1963-ban születtem Budapesten. Már egész kisgyerekkoromtól vonzódtam a művészetekhez, de különösen a rajzolás és festés kötöttek le igazából. Körülbelül 18 éves koromban alakult ki bennem az olajfestészet iránti szeretetem. Nagyon sok képzőművészeti kiadványt kezdtem el olvasni, illetve tanulmányozni, hogy minél tökéletesebben tanuljam meg az olajfestészet különös technikáját. Különösen a XVII., XVIII. és a XX. századi olajfestészet volt vonzó számomra. Nagyon nagy segítségemre voltak az olyan magyar festők, mint Barabás Miklós és Székely Bertalan. Az európai festők közül többek között Camille Corrot, Claude Lorrain művei voltak nagy hatással rám. Nagyon sokat tanultam Leonardo reguláiból. Később ráébredtem, hogy az autodidakta módon elsajátított festészeti technikák kevésnek bizonyultak. Egy kedves ismerős által ismertem meg Wessely Tibort aki elvezetett a festészet rejtelmeibe és megtanította velem az olajfestészet technikáját. A mai napig nagyon sok köszönettel tartozom neki a fáradságáért és türelméért. Neki köszönhetően, ma már több neves galériában is jelen vannak a festményeim. Jelentősebb kiállításaim: 1995 - Dortmundban mutatkoztam be miniatűr olajfestményeimmel, 1995 - Stuttgartban szintén láthatták olajfestményeimet, 1997 - Budapest W. M. művészeti szalon, 1997 - Pilisen \"Pilisi tájak\" címen láthatták az érdeklődők, 1997-ben és 1998-ban, a Kalocsa vendéglőben Cegléden, 1999 - októberében egy hónapon át volt látható Szentendrén a Tasi galériában \"Magyar tájak, régmúlt várak\" címmel. 2000 - decemberben, Kalocsa vendéglőben Cegléden 2002 - nyarán a Művészetek Völgyében Vigántpetenden mutatkoztam be festményeimmel. 2003 - áprilistól állandó kiállítás látható a saját műterem-galériámban. A fent bemutatott festmények megtekinthetők és megvásárolhatóak Balatonalmádiban.2006 őszén volt szerencsém Angliában is kiállítani Ipswich-ben.

2008ban költöztem Balatonalmádiba.2009ben egy közös kiállításon mutatkoztam be.

A Pannon művelődési házban.Szintén ezen a nyáron volt látható 3 alkotásom Balatonfüreden a kerek templom Galériában.2010 év is mozgalmas volt, húsvétkor Balatonfüreden voltak láthatók a képeim aztán szintén Balatonalmádiban a padlás Galériában volt látható nyáron egy hónapon keresztül két alkotásom. Még ebben az évben vettem részt a Savária karneválon Szombathelyen több neves művésszel az Isis Galéria meghívására.

Országos szinten megtalálhatók az alkotásaim több városban, több neves galériában.

Nagyon szeretek itt élni és alkotni, rengeteg témát ad a táj szépsége, és nem utolsó sorban, Veszprém város szép fekvése és régi épületei.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. július 28. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,032 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Sáli Levente Következő cikk: Sárándi Tibor

Forrás:
www.festomuvesz.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: