Ruskó Éva


Ruskó Éva

Az általános iskolában Somonyi Józsefné volt a rajztanárnõm, aki javasolta további fejlesztésemet. A gimnáziumi évek alatt iskolai és kerületi rajzpályázatokon vettem részt és nyertem. Érettségi után retusõr szakmát tanultam. A színek összetételével foglalkoztam elméletben és gyakorlatban. Az Iparmûvészeti Fõiskola alkalmazott grafika szakára készültem, de az élet közbeszólt.

A továbbképzésemet nem adtam fel, a Váci utcai Tiszti Ház rajzkörében gyakoroltam a rajzolás technikáját és a Gutenberg Mûvelõdési Ház hasonló csoportjában is tanultam. Elsõ kiállítás, ahol részt vettem a Tiszti Ház nyári helyiségében volt 1968-ban, a mai Stefánia Palota aulájában.

Késõbb egy országos intézmény mindenes rajzolója lettem. Majd a Pannónia Filmstúdió rajzfilm kifestõjeként dolgoztam. Gyermekeim születése után a családom ellátásának szenteltem minden idõmet.

Fõleg tájképeket festettem kirándulásaink alkalmával, otthon pedig portrékat. A fény és árnyék hatása, a színek egyensúlya foglalkoztat igazából. Nonfiguratív képeimen egyéni fantáziám jelenik meg. Képeimet olajfestékkel készítem.

Több mint harminc csoportos, és egy egyéni kiállításom volt.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2013. augusztus 7. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 2,117 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Rudnay Gyula Következő cikk: Ruzsa Ilona

Forrás:
festomuvesz.hu


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: