Papp Sándor Dezső


Papp Sándor Dezső

1950.- ben születtem Mátészalkán. Kilenc éves korom óta érdekelnek a művészetek, festészet, zene.

Még gyermekkoromban sokat tanultam a festészet titkairól Koncz Zoltán festőművésztől, majd később Cs. Uhrin Tibor festőművész tanítványa voltam. Újfehértón végeztem középiskolát, majd tovább tanultam Debrecenben, a Nyíregyházi MG. Főiskolán, majd felvételt nyertem az Ungvári Közművelődési Koledzs, képzőművészeti tagozatára.

Az életem folyamán sokat köszönhetek Soltész Albert, Huszár István, Berecz András, Horváth János, Szegvári Károly, Turák Angéla, Pavliczin Valéria, Kesztyüs Ferenc, festőművészeknek, Petrezky László grafikus-iparművésznek, valamint nem utolsó sorban Dr. Muraközi Ágota és Dr. Szijj Rezső művészettörténészeknek. Különösen lenyűgöznek és munkáimat nagyban befolyásolják megfoghatatlanságukka: Édouard Manet, August Renoir, Camille Pissarro, Paál László, Ferenczy Károly, Mednyánszky László, Pablo Picasso, Vincent Van Gogh és Salvador Dali munkái, és természetesen Munkácsy Mihály, valamint Boksay József kárpátajai festőművész alkotásai.

A festészetről talán Vincent Van Gogh nyilatkozott a legőszintébben „ Nagyon igaz, hogy egy csomó festő elmebeteg – olyan élet ez, amely az embert – enyhén szólva – elidegeníti a világtól. Rendjén való, hogy a fejem búbjáig beletemetkezem a munkámba, de örökké félnótás maradok”

Realista-impresszionista festőnek tartom magam, de megpróbálkoztam más irányzatokkal, szürrealizmus, avantgárd. A plein air festészet híve vagyok a színek formák közelsége miatt, együtt lehet lélegezni a környezetemmel. Megszállottként féltem a természetet, feladatomnak tekintem a pillanatok megőrzését a jövő számára. A természettől lassan mindent el akarunk venni, uralkodni akarunk rajta, de ez az erőfeszítés hiábavaló, mert úgyis mindent vissza kell adnunk neki. A természet szépsége nem múlandó állandó és végtelen. A művészet mellett foglalkoztam arculat tervezéssel, reklám grafikával és kilenc szakmai tevékenységről szereztem képesítést. Tagja vagyok az Országos képző-és Iparművészeti Társaságnak, valamint a Magyar Feltalálók Országos Egyesületének. Szabadalmi oltalom alatt álló találmányommal, sok sikert és elismerést szereztem.

Szoktam mondani ; „ a jó életnek meg kell fizetni az árát. Létezik az életnek egy olcsóbb formája Jim Rohn szerint pedig; „ a közoktatással megélhetést szerezhetsz, ha önmagad képzed, vagyonos leszel” Munkáim több esetben országos vándorkiállításokon vettek részt, kiállítottam Újfehértón, Nyíregyházán, Debrecenben , Budapesten, Szlovákiában, Olaszországban, Romániában, Németországban. Az utóbbi tizenöt évben Magyarországon nem voltak kiállításaim, alkotásaim külföldön kerültek kiállításra. Közeli terveimben szerepel az ismételt magyarországi szereplés kicsit visszafogottabb formája, szeretnék minden időt a festőállvány mögött tölteni.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2014. április 21. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,581 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Papp Nóra Következő cikk: Pászthory Lajos


   







Tetszik  





Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: