Börcsök Zsuzsa


Börcsök Zsuzsa

A Skorpió jegyében születtem.

A képzőművészet iránti vonzódást gyermekkorom óta érzem, minden életszakaszomban gyakran rajzoltam, festettem. Aktívabban 1999 óta festek, mióta a Bárka Művészeti Szalon és az Art'999 tagja lettem. Ezt pedig E. Nagy Mária festőművésznőnek köszönhetem, aki bevezetett e művészvilágba, akiket nem volt nehéz megszeretnem, akik sok hasznos tanáccsal láttak el és sok közös kiállításon együtt szerepelhettem kiválóságaikkal.

Őcsényben, galéria háza udvarán sok értékes órát töltöttem Cs. Vasváry Ibolya festőművésznőnél, ma is nosztalgiával gondolok erre az időre, a tőle tanultakra.

A családom, a két - egyik nagy, másik sokkal kisebb - gyermekem mellett egyre kevesebb időm jut az olajjal való festésre. Ezért is tértem át a szénre, pasztellre, hiszen ezeket magammal vihetem akár a konyhába, játszótérre. Életem párja törekvéseimben mindig mellettem állt, bizonytalanságomban bátorított, ha szabadidőre volt szükségem a gyerekekre vigyázott.

Nem úgy alakult az életem, hogy a képzőművészetet főiskolán, akadémián felkészülve hivatásommá tehettem volna. Ma ezt már bánom, így annyi maradt, hogy autodidaktaként képezzem magam, ami sok-sok erőfeszítéssel, sokszor sokszor keserűséggel, de néha-néha gyönyörűséggel tölt el.

Első önálló kiállításom 2002-ben volt Szekszárdon.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2015. május 31. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 1,103 Kategória: Képzőművészek » Festőművészek
Előző cikk: Borbereki-Kovács Zoltán Következő cikk: Bornemisza Géza

Forrás:
www.tolnaart.hu


   Tetszik  

Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: