Kerekes István


Kerekes István

Yelena című fényképével a magyar fotográfia történetében abszolút rekordot állított fel, mellyel ez idáig 6 kontinens 46 országában több mint 365 díjat nyert. Ez a teljesítmény a FIAP (Nemzetközi Fotóművész Szövetésg) adatai alapján világviszonylatban is egyedi, mivel a FIAP nem tud még egy fényképről, amelynek ennyi díja lenne a világon!

Szabadúszó. A Földgömb magazin állandó szerzője. Tagja a MAFOSZ -nak. Eddigi munkássága alatt több mint 1700 nemzetközi és hazai díjat nyert el különböző fotópályázatokon. 2012 –ben első magyarként megkapta a Nemzetközi Fotóművész Szövetség (FIAP) által a versenyfotográfia terén adományozott (az akkori) legmagasabb szintű kitüntetést, a FIAP Kiváló Művésze platina fokozatát (EFIAP/p.) Akkor, összesen 38 fotóművésznek volt meg ez az elismerése.

2018–ban a világon a legfiatalabbként kapta meg a Nemzetközi Fotóművész Szövetség által adományozott - a FIAP Kiváló Művésze gyémánt3 fokozatot (EFIAP/d3). Ezzel a kitüntetéssel jelenleg a világon öt fotóművész rendelkezik. 2018 -ban Magyar Arany Érdemkereszt állami kitüntetésben részesült.

2019 ben Kerekes István az év magyar fotósa.

 

 

 


Szerkesztés dátuma: szerda, 2019. december 11. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 643 Kategória: Képzőművészek » Fotóművészek
Előző cikk: Erdélyi Mór Következő cikk: Kiss Tanne István

Forrás:
kerekesistvan.com


   







Tetszik  




Képek


Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: