Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Grónay Ildikó
Képzőművészek » Festőművészek
1958-ban születtem Alsónánán. Pár hónapos koromban Szekszárdra költöztünk, tanulmányaimat ott végeztem. Már egész kisgyermekként csak a rajzolás vonzott, ez érdekelt igazán. Még írni nem tudtam, de játszás helyett kedvenc időtöltésem a rajzolás volt. Akkor is és még ma is úgy érzem a rajz, a festészet olyan, mint a mese ezerszínű világa.
Gáti Mariann
Képzőművészek » Festőművészek
.."A tornácos fehér falú, népi naiv festményekkel, paraszt-ikonokkal,fa és agyagszobrokkal, mesebeli hangulatot árasztó dédszülői parasztház, a vágyott tiszta forrást sugallja. Gáti Mariann és kedvese, Ragó Károly teremtő világa, több ennél. A zöld fűvű udvar végében ugyanis várja a szépre, a jóra, az igaz mesére vágyó fiatalokat és idősebbeket, a fehérre meszelt sokszemű MESEHÁZ.
Gábori Sándor
Képzőművészek » Festőművészek
Kora gyermekkoromban elkerültem Grábócról, az országot úgyszólván körbe laktam, de mindig arra vágytam, hogy visszajöhessek szülőfalumba. Ez 1965-ben sikerült is. Gyermekkorom óta fogvatart az alkotási vágy. Ha sikerült a falusi út elsimított porába az ujammal vagy egy botocskával lerajzolni azt amit elképzeltem, akkor nagyon boldog voltam.
Fehérváry Gábor
Képzőművészek » Festőművészek
..." 1959. szeptember 23.-án születtem Bonyhádon. Azóta is itt élek. Feleségem németet tanít az Arany János Általános Iskolában. Két gyermekem van. Anita lányom 12, István fiam 10éves. Az általános iskolában a rajzolás volt a mindenem. Országos és nemzetközi pályázatot is nyertem. Továbbtanulásomat a képzőművészetek irányába azonban tanáraim nem támogatták. Esztergályos lettem.
Szalay Pál
Képzőművészek » Festőművészek
Tanulmányok: II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Bp.Ferenczy István Képzőmüvész Kör Bp. I.ker.
Fata Norbert
Képzőművészek » Festőművészek
Szakmai múlt: Általános iskolai rajzversenyek győztese Théba Iskola-alkalmazott grafikus szak Szálkai és Gyermelyi Szabadiskola tagja Mártélyi Szabadiskola alkalmi látogatója Strucc Kiadó-Crow angol nyelvkönyvének illusztrálása    Tanulmányaim mellett az autodidakta képzést tartottam a legfontosabbnak, nem leragadva egyetlen körben sem - inkább több technikát, módszert és társ...
Erdélyi Sándor
Képzőművészek » Festőművészek
A gyermek- és ifjúkori élmények kitörölhetetlen nyomot hagytak bennem. A vidéki emberek mentalitása, a természettel magától értetődő együttélése még ma is elevenen él az emlékeimben. Egykori rajztanárom, első mesterem Kraumann Erik volt. Neki köszönhetem, hogy művész lettem.
E. Nagy Mária
Képzőművészek » Festőművészek
A rajzolás, festés utáni vonzalmam már gyerekkoromban megmutatkozott, de bíztatás hiánya miatt abbamaradt. 1966 óta Szekszárdon élek. Két fiúgyermek édesanyja és három unoka boldog nagymamája vagyok. A gyermekek felnőtté válása után teljesedett ki a gondolat, hogy festeni fogok. Azóta jól megfér egymással a család, az unokák, a munkahely és a művészet.
Elter Istvánné
Képzőművészek » Festőművészek
MAMA. A festményeket ilyen egyszerűen írja alá Elter Istvánné, mintha csak családjának, szeretteinek rajzolta volna őket. A későn jött csoda képek sokaságát tárta elénk, bizonyságul arra,hogy a tehetség az élet bármely szakaszában felszínre kerülhet. Nyugdíjas éveiben megvalósíthatja szíve legmélyén eddig nyugvó álmait is.
Decsi Kiss János
Képzőművészek » Festőművészek
Decsi Kiss János újságíró, képzőművész 1949-ben született Decsen.Érettségi után elvégezte a pedagógiai főiskolát. 1970-től a decsi művelődési központ művészeti előadója, majd Szekszárdon a társadalmi ünnepek művészeti vezetője, a Tolnai Népújság munkatársa.

1760 cikk | 10 / 176 oldal