Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Nagy Tibor
Képzőművészek » Festőművészek
Nagy Tibor Rimaszombaton született, Szlovákiában és és alkot.
Nemes András
Képzőművészek » Festőművészek
1953. július 22-én születtem Szekszárdon. Gyermekkorom óta rajzolok, festek. Néhai Lázár J. Pál festőművész, középiskolai tanárom ízleltette meg velem a művészeti alkotás örömét. Némi kihagyás után 26 éves koromban ismét közelebb kerültem a festői ábrázoláshoz. Ekkor a Moziüzemi Vállalatnál dolgoztam, ahol nagyméretű festett filmelőzeteseket és műsorplakátokat készítettem.
Vasarely Victor
Képzőművészek » Festőművészek
Victor Vasarely (Vásárhelyi Győző) (Pécs, 1906. április 9. – Párizs, 1997. március 15.) magyar festő, az op-art jelentős képviselője.
Meretei Anikó Sydonia
Képzőművészek » Festőművészek
Meretei Anikó (Sydonia) vagyok, 1958. március 17-én születtem Marcaliban. Általános és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem. Balatonkeresztúron lakom, édesanyámmal. Gyerekkorom óta sokat rajzoltam, festettem, de 1994 körül kezdtem el komolyabban foglalkozni a festészettel. Eleinte saját szórakozásomra vízfestményeket készítettem.
Aba Béla
Képzőművészek » Festőművészek
Alkalmazott grafikus, reklám- és arculattervező. Nyomdai szedést tanult, majd a lipcsei grafikai főiskola hallgatója volt. Mestere Albert Kapr. 1967-78 között a Magyar Hirdetőnél dolgozott, azóta önálló tervező. Elnyerte a Reklámszövetség nívódíját először 1981-ben sajtóhirdetés, majd 1985-ben reklámfotó kategóriában.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Gyermek korom óta szoros kapcsolatom alakult ki a képzőművészetekkel. A rendszeres rajzolás beivódott az életembe. Ma üzemmérnökként a szigorú szabályok közé szorított műszaki rajzok ép úgy az életem részévé váltak, mint a felszabadult vonalvezetésű krokik, grafikák, festői kisérletezések. Az igazi szándék, a festői megnyilvánulás elég sokáig, negyven éves koromig váratott magára.
Németh Géza
Képzőművészek » Festőművészek
Mire észbekaptunk egy virtuális világban manipuláltuk magunkat, miközben azt hittük, hogy másokat manipulálunk. Végül ez lett a valóság. A modern avittá vált, a postmodern kezdetlegessé. Szerencsére a kortalan korszerű marad. E virtuális világban a dolgok összegabalyodnak. Képeimben ezt a zavartságot próbálom megmutatni magamnak.
Németh Klára
Képzőművészek » Festőművészek
Művészeti tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdtem, majd a Pécsi Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán szereztem diplomát. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Festő Szakosztályának vagyok tagja. Tűzzománccal 1981 óta foglalkozom. Egyéni és csoportos kiállításokon szerepeltek munkáim-Magyarországon, Ausztriában és Olaszországban.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Mesterei: Ilosvai Varga István, Gádor Emil, Tóth Menyhért.1950-54: Márffy Ödön festőiskolája, mesterei: Ilosvai Varga István, Gádor Emil, Tóth Menyhért. 1990-98: Budai Művészcsoport főtitkára. Tokaj, Telkibánya művésztelepeinek munkájában vett részt. Egyik nagyméretű alkotását Telkibánya községnek adományozta. 1981: Pesterzsébeti Tavaszi Tárlat díja.
Németh Miklós
Képzőművészek » Festőművészek
1950-ben születtem Budapesten és jelenleg is ott élek. Képzettségem élelmiszeripari üzemmérnök. Már fiatal koromban megfertőződtem a színek, az általuk megjelenített egyenes és görbe vonalak, foltok rendszertelen és rendszerbe rendezett csodálatos világával.

1758 cikk | 15 / 176 oldal