Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Keller Jolán
Képzőművészek » Festőművészek
1948-ban születtem Németkéren, egy Tolna megyei községben, jelenleg Szekszárdon élek. Középiskolás éveim alatt iskolai szakkör keretén belül kezdtem foglalkozni a festéssel. Staub Ferenc németkéri festőművész tanítványa voltam, abban az időben a rajzolással és az olajfestékkel próbálkoztam.
Kapitány Hilda
Képzőművészek » Festőművészek
1990-ben a Gödöllői Művelődési Ház által szervezett Gödöllői Művésztelepen kezdtem el festeni. Ott ismerkedtem meg Debreczeni Zsófia festőművésznővel, akire a mai napig is hálás szívvel gondolok, Hervey Sándorral (Nagy Sándor unokájával) és a Remsey családdal.
Kalauz Zsófia
Képzőművészek » Festőművészek
1979. december 11-én születtem, Szekszárdon. A középiskolát Székesfehérváron végeztem a Tóparti Gimnázium és Művészeti Szakközépiskola Kerámia szakán. 1998-ban érettségiztem. A négy év alatt megismerkedtem a kerámiaművesség alapjaival, készítettem edényeket agyagból, megtanultam gipszformát előállítani, öntőformát készíteni.
Juhász Ildikó
Képzőművészek » Festőművészek
Tolna Megyei Önkormányzat Levéltárában dolgozom több mint húsz éve. Szakmai területem a fényképészet ami a művészet egyik ága. Így hétköznapjaim is a szépség bűvöletében telnek. Bodor Árpád indított el Tengelicről a Pécsi Művészeti Gimnáziumba, ahol Bérces Gábor és Rétfalvi Sándor tanítottak rajzra, Fürtös Ilona , Bizséné Kovács Diána szakmai oktatóim voltak.
Ill Teréz
Képzőművészek » Festőművészek
Érettségi után kezdett felébredni bennem a művészetek iránti érdeklődés, és ugyanebben az időben figyeltem fel a bennem rejtőző késztetésre és igényre, hogy érzéseimet, gondolataimat, mese szeretetemet rajzos formában jelenítsem meg. Újabban a grafit-, és színes ceruza mellett a vízfesték technikájával ismerkedem, remélve, hogy közelebb jutok a festészet művészetéhez.
Hucker Ferenc
Képzőművészek » Festőművészek
A Nagymányoki gyermekkor meghatározó a későbbi évekre. Barangolások a Mecsekben, kavicsdobálás a patakba, madárfüttyös hajnalok, melyek visszaköszönnek a képein. Bonyhádon érettségizik, de nem kerül be az Iparművészeti Főiskolára. Négy évig üzemi grafikus, ahol az alkotói légkörben lehetőséget kap a próbálkozásokra, de a kitartó munkára is.
Hosszú György
Képzőművészek » Festőművészek
Nem csak a pillanatnyi érzelmek, hanem mélyebb gondolatok kifejezői lehetnek a színek, színharmóniák. A színhangzatok megismerése és használata kitűzött cél számomra. Különösen a felfokozott fények hatásai érdekelnek, ezek azok, melyek hosszú időre munkát adnak. Sőt a színek és fények végtelen variációival való játék köti le igazán azt a benső embert, akit magamban felfedeztem.
Horváth Mariann
Képzőművészek » Festőművészek
A rajzolás és a festészet iránti szeretetet egykori tanáromnak, Rencz Antalnak köszönhetem. Az olajfestészettel 2002-ben kezdtem el foglalkozni. 2003-tól vagyok tagja az Art'999 Képzőművészeti Egyesületnek. Az egyesülettel több közös kiállításon és jótékony rendezvényen vettem részt, ahol a közönség jobban megismerhette alkotásaimat.
Horváth János
Képzőművészek » Festőművészek
"... Gyermekkorom óta szerettem rajzolni. 1976-ban kezdtem festeni akvarell, majd olajképeket. Témáim közt a tájképek, portrék és a csendéletek egyaránt szerepelnek. Munkám és elfoglaltságom miatt 8 évet kihagytam az aktív festésből.
Hornok Magdolna
Képzőművészek » Festőművészek
1948-ban Dunakömlődön születtem. Jelenleg Bicskén élek. Az alkotás iránti vágy, az önmegvalósítás már gyermekkoromban is hihetetlen erővel tört fel bennem. Rajzoltam, festettem, barkácsoltam.

1855 cikk | 18 / 186 oldal