Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Fehérváry Gábor
Képzőművészek » Festőművészek
..." 1959. szeptember 23.-án születtem Bonyhádon. Azóta is itt élek. Feleségem németet tanít az Arany János Általános Iskolában. Két gyermekem van. Anita lányom 12, István fiam 10éves. Az általános iskolában a rajzolás volt a mindenem. Országos és nemzetközi pályázatot is nyertem. Továbbtanulásomat a képzőművészetek irányába azonban tanáraim nem támogatták. Esztergályos lettem.
Szalay Pál
Képzőművészek » Festőművészek
Tanulmányok: II. Rákóczi Ferenc Gimnázium Bp.Ferenczy István Képzőmüvész Kör Bp. I.ker.
Fata Norbert
Képzőművészek » Festőművészek
Szakmai múlt: Általános iskolai rajzversenyek győztese Théba Iskola-alkalmazott grafikus szak Szálkai és Gyermelyi Szabadiskola tagja Mártélyi Szabadiskola alkalmi látogatója Strucc Kiadó-Crow angol nyelvkönyvének illusztrálása    Tanulmányaim mellett az autodidakta képzést tartottam a legfontosabbnak, nem leragadva egyetlen körben sem - inkább több technikát, módszert és társ...
Erdélyi Sándor
Képzőművészek » Festőművészek
A gyermek- és ifjúkori élmények kitörölhetetlen nyomot hagytak bennem. A vidéki emberek mentalitása, a természettel magától értetődő együttélése még ma is elevenen él az emlékeimben. Egykori rajztanárom, első mesterem Kraumann Erik volt. Neki köszönhetem, hogy művész lettem.
E. Nagy Mária
Képzőművészek » Festőművészek
A rajzolás, festés utáni vonzalmam már gyerekkoromban megmutatkozott, de bíztatás hiánya miatt abbamaradt. 1966 óta Szekszárdon élek. Két fiúgyermek édesanyja és három unoka boldog nagymamája vagyok. A gyermekek felnőtté válása után teljesedett ki a gondolat, hogy festeni fogok. Azóta jól megfér egymással a család, az unokák, a munkahely és a művészet.
Elter Istvánné
Képzőművészek » Festőművészek
MAMA. A festményeket ilyen egyszerűen írja alá Elter Istvánné, mintha csak családjának, szeretteinek rajzolta volna őket. A későn jött csoda képek sokaságát tárta elénk, bizonyságul arra,hogy a tehetség az élet bármely szakaszában felszínre kerülhet. Nyugdíjas éveiben megvalósíthatja szíve legmélyén eddig nyugvó álmait is.
Decsi Kiss János
Képzőművészek » Festőművészek
Decsi Kiss János újságíró, képzőművész 1949-ben született Decsen.Érettségi után elvégezte a pedagógiai főiskolát. 1970-től a decsi művelődési központ művészeti előadója, majd Szekszárdon a társadalmi ünnepek művészeti vezetője, a Tolnai Népújság munkatársa.
Czvitkovics Márta
Képzőművészek » Festőművészek
Gyermekkoromban szerettem meg a természetet, amit ma is csodálok. Tolna megyébe 1970 tavaszán kerültem, majd 1982 - ben Szekszárdra. A festészettel 1994 óta foglalkozom komolyabban. Festményeimet Cseh Gábor tekintette meg és az Ő biztatására folytattam a festést. Köszönöm neki, hogy tanácsaival ellátott és őszinteségével segített.
Csiki János
Képzőművészek » Festőművészek
Bátaszéken lakom, ahol a gimnáziumi érettségi letétele után mozdonyvezetőként dolgozom azóta is. Gyerekkorom óta rajzolok, festek autodidakta módon. 1988-ban az Országos Vasutas Képzőművészeti kiállításon jelentem meg először a nagyközönség előtt. 1989-ben a XIV. Országos Amatőr Képző- és Iparművészeti Pályázaton vettem részt.
Cseh Gábor
Képzőművészek » Festőművészek
A Szolnoki Művésztelep mellett nõttem fel. Nekem a művésztelep jelentette a "mesevilágot". Festõk mellé szegõdve jártam be az öreg utcákat, a Zagyva-partot, valami ismeretlen vágyat érezve a színek titkainak megismerése iránt. Életutam irányításában meghatározó szerepe volt a szülõi környezetnek és kiváló tanáraimnak.

1855 cikk | 20 / 186 oldal