Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

 
Képzőművészek » Festőművészek
Bodor Zoltán
Képzőművészek » Festőművészek
1957-ben születtem Budapesten. Rajzolni és festeni 1976 és '83 között Balogh Gyulánál tanultam. 1984 óta tagja vagyok a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének. 1978 óta nyaranta a Gyulai Nyári Művésztelepen dolgozom, amelynek 1996-tól művészeti vezetője is vagyok. 2001-ben Berkenyére költöztem, korábban tizenöt évig Szegeden laktam.
Biszák László
Képzőművészek » Festőművészek
Biszák László Szekszárdon élő festő vagyok, 1959-ben Gyulán születtem. Rajzzal-festészettel először Gyulán kezdtem foglalkozni Koszta Rozália festőművész bíztatására. Tanulmányaimat autodidakta módon folytattam. 1989-ben kerültem Szekszárdra, itt megismerkedtem Cseh Gábor festőművésszel. Ő a szárnyai alá vett, komoly segítőm, tanítóm a mai napig is.
Bíró Sándor
Képzőművészek » Festőművészek
Bíró Sándor 1939-ben született Budapesten. Művészcsaládból származik. Édesapja és nagyapja is festőművészek voltak. Zana Sándor néven született, a nevelőapja után kapta a Bíró nevet. Három éves korában agyhártyagyulladás következtében veszítette el hallását. Korán megmutatkozott tehetsége és szeretete az alkotás iránt. Budapesten szerzett ötvös mesteri képesítést.
Bicskey Zsolt
Képzőművészek » Festőművészek
Bicskey Zsolt a "szkíta aranyszarvas földjén", Tápiószentmártonban nőtt fel, a művészet, a líra és régészet bűvöletében. Kiemelkedő rajztehetsége révén kerül külföldre, festészetet francia mesterektől tanul. A régmúlt iránti szenvedély korán kialakult benne, s ma is második - vagy másik - hivatása az ősi rovásírások vizsgálata.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Művészeti tanulmányai: - 2006-2011; Magyar Képzőművészeti Egyetem, festő szak, Budapest mesterek: Maurer Dóra, Radák Eszter - 2005-06; Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar, festő szak, mester: Valkó László - 2003-05; Óbudai Képzőművészeti Szakiskola, festő szak, Budapest mesterek: Roskó Gábor és Baksai József
Beda László
Képzőművészek » Festőművészek
Képein főleg a hazai táj, öreg házak, utcarészletek jelennek meg, de más témák is festésre késztetik. Vallja, hogy a mai rohanó, környezetromboló világban sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a természet, valamint a letűnt idők épületeinek megóvására. Képeivel ezeknek állít emléket, ezekért kiált. Több mint 40 önálló és számtalan csoportos kiállításon vett részt.
Bágyi Zsuzsanna
Képzőművészek » Festőművészek
Magyar vagyok, szekszárdi. A szemetet nem engedem magamhoz, semmilyen szinten. Büszke vagyok a hazámra, és nemzetem olyan tagjaira, akik teszik a dolgukat, tudásuk legjavával. Az idős emberekben látom és tisztelem a saját szüleimet. Minden fiatalban és kisgyermekben a sajátjaimat óvom. A tisztán látó, élő férfinak naponta kérek erőt az imámban.
Meixner Etelka
Képzőművészek » Festőművészek
A Herendi Porcelánmanufaktúra tervezőművésze. 1978-ban született Siófokon, 2002-ben szerzett diplomát a Magyar Iparművészeti Egyetemen Schrammel Imre tanítványaként. Pályafutása a Herendi Porcelánmanufaktúrához fűződik, itt készítette diplomamunkáját, ahol ez után munkába is állt.
Bazsonyi Arany
Képzőművészek » Festőművészek
Bazsonyi Arany 1928. január 23-án született Gyulajon. Szülei parasztgazdálkodók voltak. Az elemi iskoláját szülőfalujában, a középiskolát Hőgyészen és Kalocsán végezte. 1947-ben érettségizett a kalocsai Iskolanővérek Érseki Leány-líceumában. Művészeti tanulmányokat a budapesti Képzőművészeti Főiskolán folytatott 1948-tól 1951-ig.

1855 cikk | 22 / 186 oldal