Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Balázs Andor Gábor
Képzőművészek » Festőművészek
"1975-től élek Bonyhádon. Festészeti ismereteimet budapesti szabadiskolákban, majd autodidakta módon szereztem. Megélhetésemet ipari munkával biztosítottam, így meglehetős szabadságot éreztem a festés módja és tárgya szempontjából.Csoportos kiállításokon az 1960-as évektől veszek részt. Jelenlegi felfogásomat legjobban talán az V.
Balogh Jenő
Képzőművészek » Festőművészek
"Mit számít az, ha embernek hívnak is?Valódi lényem a lélek, a szeretet,Az egész Föld az otthonom;S az Univerzum a szülőhazám....A szeretet útját egyedül kezdtem elHittel s lelkesedéssel eltelten,Minden lépésnél utazók csatlakoztak hozzámS máris karavánná alakultunk át."(Darshan Singh)  Balogh Jenő festőművész vagyok.
Nagy Géza
Képzőművészek » Festőművészek
1954. május 9-én született Kolozsvárott. 1977-től számos csoportos és egyéni tárlat résztvevője (Bukarest, Kolozsvár, Tulcea, Iasi, Nagyszeben, Nagyvárad, Budapest, Debrecen, Hódmezővásárhely, Békéscsaba, Eger, Szombathely, Strassbourg, London, Glasgow, Cleveland, Leigh, Middlesbrough, Győr, stb.
Simon P. Miklós
Képzőművészek » Festőművészek
Kocsis László
Képzőművészek » Festőművészek
Kocsis László vagyok, a Moduláris Grafika megteremtője. 1969-ben születtem Debrecenben. Huszonévesen hosszú ideig éltem Izraelben és utaztam a Közel-Keleten (Izrael, Sínai, Jordánia, Egyiptom, Libanon), ahol a helyi népek és kissebségek ábrázolás világát figyelve, az ottani divatos és underground művészetet tanulmányoztam.
Bakos András
Képzőművészek » Festőművészek
Baky Péter
Képzőművészek » Festőművészek
1977-ben diplomázott a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő szakán. 1980-86 között elsősorban alkalmazott grafikusként dolgozott, 1986-92 között a szekszárdi Illyés Gyula Tanárképző Főiskolán tanított. Jelenleg a szekszárdi Művészetek Háza igazgatója, és a ferencvárosi Pincegaléria művészeti vezetője. 1979 óta kiállító művész.
Török Levente
Képzőművészek » Festőművészek
Pedagógus szülők negyedik gyermekeként születtem 1956. március 4-én Marosvásárhelyen. Szüleim korán elváltak. Nővéreimmel anyám szárnyai alatt maradtunk. A zaklatott élet és a gyakori helyváltoztatás miatt korai emlékeim szerteágazók. Szűkebb hazám a Maros völgye, a Görgényi-havasok, Palotailva. Itt csodálkoztam nyiladozó tudatommal az életre.
Győri Csaba Attila
Képzőművészek » Festőművészek
Győri Csaba is bizonyitja szobraival, hogy milyen nagy mestere a vasnak. Keze alatt csak úgy alakul át a fém, ahogy az alkotás épp megköveteli. Persze nagy gonddal teszi, ügyelve arra, hogy a fém ne veszitse el anyagszerűségét, vagyis hogy fém maradjon. Higgyék el, hogy ez nagyon nagy dolog.
Torony Pál
Képzőművészek » Festőművészek

1855 cikk | 23 / 186 oldal