Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Meretei Anikó Sydonia
Képzőművészek » Festőművészek
Meretei Anikó (Sydonia) vagyok, 1958. március 17-én születtem Marcaliban. Általános és középiskolai tanulmányaimat is itt végeztem. Balatonkeresztúron lakom, édesanyámmal. Gyerekkorom óta sokat rajzoltam, festettem, de 1994 körül kezdtem el komolyabban foglalkozni a festészettel. Eleinte saját szórakozásomra vízfestményeket készítettem.
Aba Béla
Képzőművészek » Festőművészek
Alkalmazott grafikus, reklám- és arculattervező. Nyomdai szedést tanult, majd a lipcsei grafikai főiskola hallgatója volt. Mestere Albert Kapr. 1967-78 között a Magyar Hirdetőnél dolgozott, azóta önálló tervező. Elnyerte a Reklámszövetség nívódíját először 1981-ben sajtóhirdetés, majd 1985-ben reklámfotó kategóriában.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Gyermek korom óta szoros kapcsolatom alakult ki a képzőművészetekkel. A rendszeres rajzolás beivódott az életembe. Ma üzemmérnökként a szigorú szabályok közé szorított műszaki rajzok ép úgy az életem részévé váltak, mint a felszabadult vonalvezetésű krokik, grafikák, festői kisérletezések. Az igazi szándék, a festői megnyilvánulás elég sokáig, negyven éves koromig váratott magára.
Németh Géza
Képzőművészek » Festőművészek
Mire észbekaptunk egy virtuális világban manipuláltuk magunkat, miközben azt hittük, hogy másokat manipulálunk. Végül ez lett a valóság. A modern avittá vált, a postmodern kezdetlegessé. Szerencsére a kortalan korszerű marad. E virtuális világban a dolgok összegabalyodnak. Képeimben ezt a zavartságot próbálom megmutatni magamnak.
Németh Klára
Képzőművészek » Festőművészek
Művészeti tanulmányaimat a Pécsi Művészeti Szakközépiskolában kezdtem, majd a Pécsi Tanárképző Főiskola földrajz-rajz szakán szereztem diplomát. A Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Festő Szakosztályának vagyok tagja. Tűzzománccal 1981 óta foglalkozom. Egyéni és csoportos kiállításokon szerepeltek munkáim-Magyarországon, Ausztriában és Olaszországban.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Mesterei: Ilosvai Varga István, Gádor Emil, Tóth Menyhért.1950-54: Márffy Ödön festőiskolája, mesterei: Ilosvai Varga István, Gádor Emil, Tóth Menyhért. 1990-98: Budai Művészcsoport főtitkára. Tokaj, Telkibánya művésztelepeinek munkájában vett részt. Egyik nagyméretű alkotását Telkibánya községnek adományozta. 1981: Pesterzsébeti Tavaszi Tárlat díja.
Németh Miklós
Képzőművészek » Festőművészek
1950-ben születtem Budapesten és jelenleg is ott élek. Képzettségem élelmiszeripari üzemmérnök. Már fiatal koromban megfertőződtem a színek, az általuk megjelenített egyenes és görbe vonalak, foltok rendszertelen és rendszerbe rendezett csodálatos világával.
Soproni János
Képzőművészek » Festőművészek
Képeimen keresztül szeretném Veled megosztani néhány maradandó és szép élmenyemet, melyeket kirándulásaim, túráim során szereztem. Közel 30 éve madarászom, ezért az ilyen témájú képen vannak túlsúlyban. Remélem, fotóimmal sikerül némi színt varázsolni a szürke hétköznapokba.
Németh Rudolf
Képzőművészek » Festőművészek
Németh Rudolf alkotóművész vagyok. 1970 májusában születtem Budapesten. A legkülönfélébb emberekkel találkoztam már életem során. Sokakban megfogalmazódik a kérdés, hogy vajon miért szántam rá magam arra, hogy festészettel foglakozzam hiszen van ennél jóval jövedelmezőbb tevékenység is.
Miseta Roland
Képzőművészek » Festőművészek

1855 cikk | 25 / 186 oldal