Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

 
Képzőművészek » Festőművészek
Autodidakta festő. 1965-ben született Benében (Kárpátalja), de csak 2000-ben fedezte fel szűkebb környezete, hogy az átlagemberekénél nagyobb tehetsége van a piktorsághoz. Azóta rendszeresen fest. Helyszűke miatt felsorolhatatlan, hányféle munkakörben próbálta ki magát a tanárkodástól az irodai munkán át a szobafestésig, ám mindvégig hű maradt hobbijához, a festészethez.
Orgoványi Anikó
Képzőművészek » Festőművészek
Géniusz díjas. A Pomázi Művészek Társasága, a Stockholmi Magyar Képzőművészeti Egyesület a Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségének és az Artitude Kortárs Művészeti Galéria tagja. Könyvillusztrációi és grafikái jelentek meg különféle kiadványokban, (pld. Élet És Irodalom, Kapu, Magyar Hírlap stb.).
Orsovai Valéria
Képzőművészek » Festőművészek
1943. október 18-án születtem Pilisvörösváron. Édesapám nagyon szerette a művészetet, ő maga is festett. Álmodozó lény vagyok, és az „én világom”-ban mindig boldog. 1973-óta festek rendszeresen. 1974-ben a Ferenczi-körbe jártam, ahol Molnár József festőművész irányítása alatt tanultam rajzolni.
Simmer Sándor
Képzőművészek » Festőművészek
Tragédia vezetett a fafaragás művészete felé! Egy magyar mondás szerint minden rosszban van valami jó! Simmer Sándor (született Csongrádon 1955. december 6-án). Az általános iskolát és a szakmunkásképzőt Csongrádon végezte. Ezt követően lakatosként dolgozott. 1992-ben autóbalesetben 26 törést szenvedett! Ezért szakmáját folytatni nem tudta.
Orvos András
Képzőművészek » Festőművészek
Orvos András vallottan az egyképes festők közé tartozik; életművének jelentős hányadát egyetlen motivumnak (a virágnak) és a vele kapcsolatban fölmerülő, festészeti problémáknak szenteli. Témaválasztásából adódóan ritkán reflektál közvetlenül társadalmi kérdésekre, noha alkotásai mögött természetszerűleg meghúzódik a kor atmoszférája, hangulata is.
Osgyán László
Képzőművészek » Festőművészek
1970-ben születtem Szolnokon, és jelenleg is itt élek. A festészettel 1998-ban kezdtem el foglalkozni autodidakta módon, s kisebb megszakítások után, " amatőr státuszban" , mindennapjaim részévé vált a festészet, az alkotás folyamata. A képzőművészeti stílusokat tekintve az impresszionizmus és a posztimpresszionizmus gyakorolt rám jelentős hatást.
Ozsváth György
Képzőművészek » Festőművészek
A rajzolás, festés kora gyermekkorom óta része életemnek. Középiskolai tanulmányaimat műszaki iskolában végeztem, ahol a rajztanítás jelen volt ugyan, de inkább csak szakkörökben volt lehetőségem hódolni szenvedélyemnek. Szakmai végzettségem szerint gépészmérnök vagyok. Képzőművészeti ismereteimet autodidakta módon szereztem és jelenleg is folyamatosan bővítem.
Osváth Csaba
Képzőművészek » Festőművészek
A fiatal művész és református lelkész diplomáját 2001-ben nyerte el a Debreceni Egyetem Református Teológia karán, majd a Wesley Teológiai Szemináriumon művészi és teológiai doktorátust szerzett. Washingtonban a Magyar Református Templomban szolgált és az arlingtoni metodista templom művésze volt. Sarasotában többször helyettesítette Nt. Bodor Péter Pál lelkészt.
Ötvös Zsófia
Képzőművészek » Festőművészek
Született: 1972, Budapest Tanulmányok• Studio '91, Budapest, Hungary 1990-94• School of the Art Institute, Vendeg Hallgato textile szkon, Chicago, IL1994-95• North Central CollegeFoiskolai Diploma, Muveszet es Szinhaz szakon, Naperville, IL 1997 AutobiografiaMagyar állampolgarként élek és dolgozom az Amerikai Egyesült Államokban.
Paksi Vilmos
Képzőművészek » Festőművészek
1967-ben születtem Kassán, két lány után harmadik gyerekként. Már az óvodában kifigyelték arra, hogy szeretek festeni, na meg a színes ceruzákkal is jóban vagyok. Mindenhová „firkáltam”. Később a suliban is „állandóan” rajzoltam az órák alatt a füzeteimbe. Akkor eldöntöttem, hogy festőművész leszek. Felfigyeltek tehetségemre.

1855 cikk | 27 / 186 oldal