Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Pálfi Nóra
Képzőművészek » Festőművészek
1979. március 7-én született Szekszárdon. Általános iskolai tanulmányait humán, középiskolai tanulmányait pedig német specializációs irányvonalon töltötte, mindig kiváló eredménnyel.
 
Képzőművészek » Festőművészek
1959-ben a Magyar Televízió Országos Gyermekrajz Versenyén 3. díjat kapott. Érettségi után rakodómunkásként dolgozott, közben szabadiskolákban tanult, és önképzéssel képezte magát. 1969 és 72 között Matzon Frigyesnél aktot rajzolt, krokizott. 1968 és 73 között Szentgyörgyi József korrigálta festményeit. 1972-ben felvették a Fiatal Művészek Stúdiójába.
Páli Margit
Képzőművészek » Festőművészek
1935. február 14-én született Battonyán, ma Gyulán él. Már egészen fiatalon égetett agyagszobrokat készített, portrékat és egészalakos alkotásokat. Olajjal először az 1960-as években kezdett foglalkozni, de csak az 1990-es években kötelezte el magát végleg az olajképek mellett.
 
Képzőművészek » Festőművészek
1988. július 17-én születem Kézdivásárhelyen. Kis koromtól kezdve már rajzolgatok. Szerencsere olyan tanáraim vettek körül akik láttak bennem tehetséget, biztattak. Számomra ez lényeges volt, mert ha nem dícsértek volna akkor szerintem most nem foglalkoznék a festészettel.
Paár Ottilia Natália
Képzőművészek » Festőművészek
Budapesten születtem 1976-ban. Pszichológiát végeztem. Rajtesztekkel és projektív eljárásokkal foglalkozom. Rajztesztekről Dr. Vass Zoltántól tanultam. Az Inegratív Pszichoterápiás Egyesületnél, Daubner Bélától. sajátítottam el. a Kathatym Imaginációs Pszichoterápiás módszert, melynek lényege a módosult tudatállapotban való vizualizáció, imagináció, egyfajta szimbólumterápia.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Sárváron születtem 1935-ben, egy iparos család öt gyermekének utolsó tagjaként. A fegyelmezett, kemény munkát Édesapám kovácsműhelyében korán megtanultam. Örömmel töltött el a kovácstűz és az izzó vas látásának élménye, az üllő és kalapácsok ritmusos zenéje. Egyben megismertem a munka, az új tárgyak létrehozásának boldogító érzését is.
 
Képzőművészek » Festőművészek
Zenei Általános Iskolát végeztem.6 évig tanultam hegedülni. Kedvenc hangszerem a zongora. Kesőbb francia tagozatos gimnáziumban tanultam. Gyermek koromtól festek, rajzolok és irok. Kedvenc festőim a francia impresszionistak. Legkedveltebb festőm Pablo Picasso. Alkotásaimhoz legtobbsöor temperát ,tikurillát, valamint vizes alapu festék keverékeket használok.
Volentér László
Sportolók »
A magyar motorcsónak sport legeredményesebb versenyzője. Pályája 1980- ban indult, amikor László „Cinke” Ferenc elhívta egy edzésre. Csapláros Laci felajánlotta a saját hajóját kipróbálásra. Az addigi autóversenyzőből így lett a vízi sportok szerelmese. A ma már nem aktív versenyző Ausztriában él, de havi rendszerességgel hazajár Bajára.
Pelle Zoltán
Képzőművészek » Festőművészek
A folyamatos önképzés mellett a 90-es évek közepe óta készítek grafikákat és airbrush festményeket. Az utóbbi években a Pop-art, a Street art és a Hiperrealista ábrázolás jellemzik képeimet, az airbrush technika pedig mostani művészetem egyik kifejező eszköze.  Azt festem le, ami éppen mozgat, ami velem történik. Nem skatulyázom be magam festőnek.
Pekárovics Zoltán
Képzőművészek » Festőművészek
Az iskoláimat Gyöngyösön, egy a Mátra lábánál fekvő kisvárosban végeztem, és itt a természetközeli környezetben kezdtem az első szárnypróbálkozásaimat a festészet és grafika terén. 1972-1974 között végeztem el a Dekoratőrképző Iskolát, ahol két éven át komoly grafikai, festészeti követelményeknek kellett megfelelni.

1855 cikk | 30 / 186 oldal