Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Rehorovics Anita
Képzőművészek » Festőművészek
Nyíregyházán születtem, majd Budapestre költöztünk a XV. kerületbe, ahol a Czabán Samu rajztagozatos Általános Iskolába járva tanultam meg a rajzolás és a festés alapjait. 12 éves koromtól lettem a Baló Gábor által vezetett Csebi Pogány István művészkör tagja. Az általános iskola elvégzése után felvételt nyertem a Budapesti Török Pál Képzőművészeti Szakközépiskolába, festő szakra.
Reisz Ilona
Képzőművészek » Festőművészek
1960-n születtem a mérleg jegyében. 1997-ben kezdtem el foglalkozni a festészettel. Autodidakta módon képeztem, képezem magam. Képről-képre jöttem rá a technikai megoldásokra. Példaképem Rembrandt. Festményei látványa, a sötét háttérből előbukkanó, kifejező arcok teljesen magukkal ragadtak.
Reisz Tamás
Képzőművészek » Festőművészek
Mûvészeti tanulmányait Budapesten végezte, ahol mûvésztanárai Benedek György Kossuth-díjas festõmûvész és Kirschmályer Károly szobrászmûvész voltak.Reisz Tamás technikájára jellemzõ a sokszínûség, kipróbálta a metszetek minden fajtáját. Az utóbbi években pasztellképeivel, akvarelljeivel varázsolta el az érdeklõdõ közönséget, de az olajfestészethez sem maradt hûtlen.
Reizer Marianna
Képzőművészek » Festőművészek
1958.-ban szültettem Pápán. Túrkevén élek családommal. Mindig szerettem festeni, rajzolni, de komolyabban 2003-tól foglalkozok a festéssel. Nagyon szeretem csinálni, mert megnyugtat és segít kikapcsolódni. 2007 óta a lakóhelyemen alapítottunk egy „festő clubot”, ahol Horváth György festőművész keze alatt bontogatjuk ki szárnyainkat.
Remete István
Képzőművészek » Festőművészek
1956.június 25-én születtem a Magyarkanizsa községbeli Orom faluban, ahol 4 éves koromig éltem. Szüleim Magyarkanizsára költöztek, azóta szülővárosomként tekintek rá. Itt kezdtem el iskolába járni, ahol már kisiskolás koromban felfigyeltek rajztehetségemre. Rajzversenyeken többször voltam díjazott.
Retek László
Képzőművészek » Festőművészek
Padén [vajdaság,Szerbia] élek és alkotok. Autodidakta festőművész vagyok. 1986-ban befejeztem a Műszaki középiskolát. 1986-1987 közt sorkatona voltam. 1988 óta foglalkozom festészettel. 1993-tól öt nyáron (1993-1997) részt vettem a temerini "TAKT" (Temerini Alkotóműhely és Képzőművészeti Tábor) munkájában.
Rényi Tibor
Képzőművészek » Festőművészek
1973-ban születtem, Budapesten élek. Képeim többnyire belső táj- illetve városképek, időnként kissé keleties hangulatú (vagy talán inkább balkáni?), meseszerű tálalásban. Jelenleg elsősorban akrillal dolgozom, erőteljes színei és az olajfestéknél gyorsabb száradási ideje miatt (nem a türelmemről vagyok híres).
 
Képzőművészek » Festőművészek
1977 január 30-án születtem. Egy Fejér megyei faluban, Pusztaszabolcson élek. Végzettségemet tekintve gyártástechnológus vagyok. A rajzolás már gyerekkoromban is foglalkoztatott, de kb. három éve foglalkozom ismét vele. A művészi rajzot sajnos sem tanultam sehol, de autodidakta módon képzem magam. Képeimet általában ceruzával készítem, de néha pasztellt is használok.
Ring Júlia
Képzőművészek » Festőművészek
Zircen születtem. Általános iskola 6. osztályában határoztam úgy, hogy „rajzos” leszek. A cél érdekében kiváló rajztanárom, Szeifert György segítségével mindent meg is tettem, ennek köszönhetően 1996-ban felvettek a helyi III. Béla Gimnázium (azóta III.
Rigler György
Képzőművészek » Festőművészek
1954-ben, Budapesten születtem. Tanulmányaimat itt végeztem, majd 1995-ben a Grafikusok Baráti Társaságát megalapítva az alkalmazott grafika területén kezdtem tevékenykedni. Munkáim során az alkalmazás részeként egyedi festményeket készítek. Az itt látható aquarellek egyedi önálló művek.

1855 cikk | 33 / 186 oldal