Magyar hírességek - Legújabb cikkek

   

Csonka András
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13., kedd (MTI) - Az asztaliteniszező Csonka András ezüstérmet nyert az S8-as kategória versenyében a riói paralimpia keddi versenynapján. A 27 éves sportoló, aki oxigénhiánnyal született, emiatt a jobb karját csak nagyon korlátozottan tudja használni, a kínai címvédővel, Csao Suajjal játszott a döntőben.
Pálos Péter
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) - Az asztaliteniszező Pálos Péter (S11) bronzérmet szerzett a riói paralimpia hétfői versenynapján. Az enyhén értelmi fogyatékos kategória londoni bajnoka a dél-koreai Kim Dzsi Tae ellen játszott, s 38 perc alatt 3-2-re nyert.
Osváth Richárd
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) - Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának kard egyéni versenyében a riói paralimpia hétfői versenynapján.
Tóth Tamás
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13., kedd (MTI) - Tóth Tamás bronzérmet nyert az S9-es sérültségi kategória 100 méteres gyorsúszó számában a riói paralimpia hétfői versenynapján. A szám másik magyarja, Sors Tamás hatodik lett a döntőben.   Tóth négy éve, Londonban két ezüstérmet is szerzett, az egyiket ebben a számban.
Pap Bianka
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) - Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka bronzérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi versenynapján. A Vasas 16 éves, paralimpiai újonc sportolója egy nappal korábban 100 méter háton ezüstérmes lett. Akárcsak akkor, a győzelmet most is az új-zélandi Sophie Pascoe szerezte meg.
Sors Tamás
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 11., vasárnap (MTI) - Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi napján. A szám másik magyarja, Tóth Tamás a negyedik helyen végzett, míg a győzelem az olasz Federico Morlacchié lett.
Eredmények - Kicsit vissza az időben...
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Eredmények London 2012 Asztalitenisz egyéni Arany Pálos Péter Atlétika 1500 m Bronz Biacsi Ilona Cselgáncs mínusz 70kg Bronz Szabó Nikolett Diána Úszás 100 pillangó Arany Sors Tamás Úszás 400 gyors Ezüst Sors Tamás Úszás 100 m gyors Bronz Sors Tamás Úszás 50 gyors Ezüst Tóth Tamás Úszás 100 gyors Ezüst Tóth Tamás Úszás 50 m hát Bronz Vereczkei Zsolt Vívás tőr egyéni Ezüst Dani...
Tunkel Nándor
Sportolók » Magyar paralimpikonok
Az erőemelő Tunkel Nándoré az első magyar érem a 2016-os riói paralimpián. Ebben a sportágban nincsenek előcsatározások, a sportolók egyből a döntőben bizonyíthatnak, s a magyarok közül először a törpenövésű zalaigricei sportoló lépett a pódiumra.
Sipos Róbert
Képzőművészek » Festőművészek
Már egész fiatalon érdekeltek a különbözö müvészeti ágak, de elsősorban a festészet, és a zene maradt meg.
Gulyás László
Képzőművészek » Festőművészek
"1960-ban született Budapesten. A Képző-és Iparművészeti Középiskolát reklámgrafika szakon végezte, majd 1983-1987-ig a Képzőművészeti Főiskola hallgatója volt, sokszorosító grafika szakon.A festő édesapa útnak indító hatásán túl elsősorban Rembrandt festészetének egyetemes hatása alatt érleli ki személyes képi világát, sajátítja el a régi nagy mesterek festési technikáját.

1760 cikk | 4 / 176 oldal