Magyar hírességek - Sportolók

   

Osváth Richárd
Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) - Osváth Richárd ezüstérmet szerzett a kerekesszékes vívók A sérültségi kategóriájának kard egyéni versenyében a riói paralimpia hétfői versenynapján.
Pálos Péter
Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) - Az asztaliteniszező Pálos Péter (S11) bronzérmet szerzett a riói paralimpia hétfői versenynapján. Az enyhén értelmi fogyatékos kategória londoni bajnoka a dél-koreai Kim Dzsi Tae ellen játszott, s 38 perc alatt 3-2-re nyert.
Pap Bianka
Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) - Az S10-es sérültségi kategóriában versenyző Pap Bianka bronzérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi versenynapján. A Vasas 16 éves, paralimpiai újonc sportolója egy nappal korábban 100 méter háton ezüstérmes lett. Akárcsak akkor, a győzelmet most is az új-zélandi Sophie Pascoe szerezte meg.
Sors Tamás
Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 11., vasárnap (MTI) - Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás nagyszerű versenyzéssel ezüstérmet szerzett 200 méteres vegyesúszásban a riói paralimpia vasárnapi napján. A szám másik magyarja, Tóth Tamás a negyedik helyen végzett, míg a győzelem az olasz Federico Morlacchié lett.
Suba Róbert
Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 15., csütörtök (MTI) - Suba Róbert ezüstérmet szerzett a parakajakosok KL1-es kategóriájának csütörtöki döntőjében a riói paralimpián. A többi magyar közül Varga Katalin (KL2) ötödik, Váczi Anita (KL1) hatodik, Rozbora András (KL2) hetedik lett.
Tóth Tamás
Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 13., kedd (MTI) - Tóth Tamás bronzérmet nyert az S9-es sérültségi kategória 100 méteres gyorsúszó számában a riói paralimpia hétfői versenynapján. A szám másik magyarja, Sors Tamás hatodik lett a döntőben.   Tóth négy éve, Londonban két ezüstérmet is szerzett, az egyiket ebben a számban.
Tunkel Nándor
Magyar paralimpikonok
Az erőemelő Tunkel Nándoré az első magyar érem a 2016-os riói paralimpián. Ebben a sportágban nincsenek előcsatározások, a sportolók egyből a döntőben bizonyíthatnak, s a magyarok közül először a törpenövésű zalaigricei sportoló lépett a pódiumra.
Vereczkei Zsolt
Magyar paralimpikonok
Rio de Janeiro, 2016. szeptember 17., szombat (MTI) - Vereczkei Zsolt bronzérmet nyert az S5-ös sérültségi kategória 50 méteres hátúszó számában a riói paralimpia pénteki versenynapján. A pályafutása hetedik paralimpiáján szereplő, 38 éves bajai sportoló a délelőtti előfutamból a negyedik helyen került be a fináléba, ahol aztán remekül versenyzett, s harmadikként ért a célba.

68 cikk | 7 / 7 oldal