Pálos Péter


Pálos Péter

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 12., hétfő (MTI) - Az asztaliteniszező Pálos Péter (S11) bronzérmet szerzett a riói paralimpia hétfői versenynapján.

Az enyhén értelmi fogyatékos kategória londoni bajnoka a dél-koreai Kim Dzsi Tae ellen játszott, s 38 perc alatt 3-2-re nyert.

Pálos az első szettet gyorsan, négy perc alatt megnyerte (11-5), a második felvonásban azonban sokkal nagyobb küzdelemre kényszerült, de nyolc perc alatt, szoros hajrát követően jobbnak bizonyult (13-11).

A harmadik játszmában ellépett az ázsiai sportoló, és bár Pálos felzárkózott, sőt, meccslabdája is volt, nem tudta lezárni a találkozót (11-13). A negyedik felvonásban a magyar kezdett jobban, de mivel ellenfele fordított és ismét a minimális, kétpontos különbséggel nyert (9-11), döntő szettre volt szükség. Ebben végig a BVSC 31 éves játékosa állt jobban, és magabiztos részsikere (11-4) a bronzérmet jelentette számára.

Pálos a riói magyar paralimpiai küldöttség hatodik érmét szerezte: három ezüst mellett ez a harmadik bronz.

A finálé után meglehetősen csalódottan nyilatkozott az M5 televíziónak és kijelentette: talán élete legrosszabb játékát produkálta:

"Kicsit jobban akartam, ez csak a szív diadala volt".

Pálos végül hozzátette: sajnálja, hogy a nehezebbik ágra került, mert kis szerencsével második helyen is végezhetett volna, de "egy rossz szavam nem lehet, mert éremért jöttem és az megvan".

Az asztaliteniszezők közül kedden Csonka András döntőt vív az S8-as sérültségi kategóriában. A 27 éves sportoló a kínai címvédővel, Csao Suajjal játszik majd magyar idő szerint 15.45-től. Egy órával később a pingpongcsapat meglepetésembere, a szegedi Major Endre az S1 bronzmérkőzésén lesz érdekelt a dél-koreai Nam Ki Von ellen.

              

Szerkesztés dátuma: kedd, 2016. szeptember 13. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 2,592 Kategória: Sportolók » Magyar paralimpikonok
Előző cikk: Osváth Richárd Következő cikk: Pap Bianka

Forrás:
hparalimpia.hu


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: