Konkoly Zsófia


Konkoly Zsófia

Rio de Janeiro, 2016. szeptember 16., péntek (MTI) - Az S9-es sérültségi kategóriában versenyző Sors Tamás és Konkoly Zsófia egyaránt bronzérmet szerzett 100 méteres pillangóúszásban a riói paralimpia csütörtöki versenynapján.

A nőknél a 14 éves Konkoly Zsófia - a riói magyar küldöttség legfiatalabb tagja - az ötödik helyen jutott be a fináléba, ahol remekül teljesített, ötven méternél másodikként fordult, majd a hajrát is jól bírta, s harmadikként csapott be a célba.

"Nagyon boldog vagyok, nem gondoltam volna, hogy sikerülni fog. Jól osztottam be az erőmet, de nem maradt bennem semmi, ha van még öt méter, biztosan megelőz a mellettem úszó" - mondta a fiatal sportoló, aki pénteken még 100 méter háton is szerepel Rióban.

Vujity Tvrtko írta a hivatalos fb oldalára:

"Büszkeségre ébredhet minden magyar, aki este esetleg nem látta: a 14 éves (!) pécsi Konkoly Zsófi egészen elképesztő versenyzéssel bronzérmes lett Rióban, 100 méteres pillangóúszásban. A magyar paralimpiai csapat legfiatalabbja - a fene egye meg, bevallom- könnyeket csalt a szemembe!

Városom, hazám és népem másik büszkesége, a kétszeres paralimpiai bajnok Sors Tamás szintén harmadik lett ezen a távon. Tamásnak ez volt élete utolsó versenye. BAJNOK, DRÁGA PONTY, KÖSZÖNÖM, s hiszem, hogy velem még rengetegen köszönik!

MINDANNYIAN HŐSÖK VAGYTOK, IGAZI PÉLDAKÉPEK!!! HAJRÁ, MAGYAROOOOOK!

Tvrtko"

              

   

Zsófi itt úszott be a futamába elsőként , de időben az ötödikként a döntőbe!

                 

                 

Itt meg már a döntő eredménye a bronzérem! Nagyon büszkék vagyunk rád! 

   Konkoly Zsófia bronzérmes!

        

  

Konkoly Zsófia edzője, Szamek Katalin, aki nagyon büszke Zsófi eredményeire és szemmel látható, hogy a bronzérmére is. :-)Köszönjük a munkáját neki is!

             


Szerkesztés dátuma: péntek, 2016. szeptember 16. Szerkesztette: Mereteiné-Matosics Ágnes
Nézettség: 3,589 Kategória: Sportolók » Magyar paralimpikonok
Előző cikk: Eredmények - Kicsit vissza az időben... Következő cikk: Krajnyák Zsuzsanna

Forrás:
hparalimpia.hu


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: