Hungarikumok

 

Anyák napi kézügyesség / ajándékok saját kezűleg


Anyák napi kézügyesség / ajándékok saját kezűleg

Sok szeretettel köszöntjük az Édesanyákat ajándékokkal amit mi készitettünk!

Várjuk a kreatív anyák napi ötleteket a tartalom@magyarvagyok.com címre. Készítsd el, fotózd le és küld el emailben. A levél tárgya legyen "Anyák napi kézügyesség". A levélben mindenképpen legyen meg a neved, hogy a kreativ ötlet mellett az oldalon ezt feltüntessük. Varázsoljuk szebbé az idei ünnepet.

 

  1. Tészta-lánc
  2. Virágos ajándék doboz
  3. Fényképes dísztáska
  4. Üdvözlőkártya
  5. Virágos tál
  6. Tulipánok hajtogatva
  7. Ajándékdoboz
  8. Papír pillangó
  9. Öntsünk gyertyát
  10. Potpouri
  11. Krepp papír szegfű
  12. Tenyérlenyomat gipszből
  13. Lábasfogó tyúkocska
  14. Ajándéktasakok
  15. Befőttes üveg másként
  16. Tulipános váza
  17. Festett tányérok
  18. Teafilter tartó
  19. Szalvétagyűrű napraforgóval
  20. Asztaldísz úszó mécsessel
  21. Szív mozaik fotókból
  22. Harisnya virág
  23. Gyöngyös gyűrűk és láncok
  24. Kreatív origami
  25. Gyors és ötletes nemezelés

 

1. Tészta-lánc

 

Elkészítés:

1. A gyöngysorhoz olyan tésztára lesz szükségünk, amely formájánál fogva könnyedén felfűzhető.

ötletek

2. Temperával különféle alapszínűre festjük a tészta gyöngyöket, majd teljes száradásuk után mintákat is festhetünk rájuk.

ötletek

 

3. Mutatós színű hímzőfonalat 3 szálanként összefonunk, ez lesz a tészta-lánc zsinórja, amire felfűzhetjük a tésztákat. Kész is a nyaklánc, kedvünk szerint akár karkötőt vagy kitűzőt is készíthetünk hasonló eljárással.

4. Egy megfelelő méretű ékszerdobozban igazán mutatós ajándékot varázsolhatunk édesanyánknak.

ötletek

 

 

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

 

2. Virágos ajándék doboz

 

Elkészítés:

  1. Egy alaposan kitisztított krémes tégely tetejére barna kartonból megfelelő nagyságú kört ragasztunk.
  2. 12 db. 3 cm-es átmérőjű, színes kört vágunk ki bármilyen színű papírból. Ezek lesznek a szirmok.
  3. Az előbb kivágott szirmokból 6 db-ot felragasztunk a doboz tetejére az ábra szerint. A maradék 6 szirmot középvonalon félbe hajtjuk.
  4. A félbe hajtott szirmokat hajtásvonaluk mentén felragasztjuk a dobozon lévő szirmok közepére.
  5. Zöld színes papírból kivágunk 3 db. levél formát, melyekre az alsó csücsöknél összecsippentve hajtásvonalat élezünk. (Lásd a rajzot!)
  6. A virág közepére megfelelő méretű, fekete papírkört vágunk, amelyre arany színű lakkfilccel "virágporokat" rajzolunk.
  7. Ragasztással felhelyezzük a virágra a középrészt és a leveleket. Kész is a dobozka, melyet apró ajándékokkal tölthetünk meg.

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

 

3. Fényképes dísztáska

 

Elkészítés:

1. Szerezzünk be egy Raffaello-s papír dísztáskát, majd a ragasztás mentén óvatosan bontsuk szét! Kihajtva helyezzük az asztalra, az ablakokat fedő műanyag lapokat távolítsuk el!

 

ötletek

 

ötletek

 

2. Diszkrét színű és mintájú csomagoló papírral vonjuk be kívülről. A ragasztást óvatosan simítsuk le! A kis ablakok helyét körömvágó ollóval, óvatosan vágjuk ki! (Ezt a műveletet csak felnőttek, ill. nagyok végezhetik!)

 

ötletek

 

ötletek

 

 

3. Állítsuk össze a tasakot!

 

ötletek

 

4. Vágjunk ki virágcsokrot ábrázoló képeket, amik felragasztásával ünnepi díszt kap a kis táska.

 

ötletek

 

5. A két ablakhoz belülről ragasszunk fel egy-egy jól sikerült fotót családunkról.

 

6. Miután beletettük kis táskánkba az ajándékot, a tasak fülét egy-egy gémkapoccsal összefogatjuk. Ezt díszes masnival díszítjük.

 

ötletek

 

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

 

4. Üdvözlőkártya

 

Elkészítés:

  1. Az ábra szerint kivágjuk a kártya alapját színes, vastagabb papírból, félbehajtjuk, majd csücskeit lenyírjuk.
  2. Másik, hajtogatós színes papírra körberajzoljuk az előbbi alapot, ezt is kivágjuk, majd félbehajtjuk
  3. Most vágjuk be a térben kiemelő kis fülek két szélét a másodjára elkészített, hajtogatós papíron. Az ábra alapján szélesebb, ill. keskenyebb csíkokat készítünk, ügyelve arra, hogy a felezőhajtás alatt és felett ugyanakkora hosszúak legyenek!
  4. A rajz szerint meghajtjuk a kiemelő füleket (satírozott rész) úgy, hogy oldalnézetből szögletes, kifelé néző hajtást kapjunk. Ezután a karton alap belsejébe ragasztjuk az előbbi lapot úgy, hogy a kiemelő fülek belső része ne legyen ragasztós!
  5. A kiemelő fülecskék függőleges felszínére ráragasztjuk a kívánt fotót, valamint a díszeket. ( Pl: szívecskét, virágot ... stb.)
  6. A kártya külső, ill. belső részeire további szívecskéket, ragaszthatunk, valamint megírhatjuk mellé jókívánságainkat.

 

ötletek

 

 

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

5.Virágos tál

 

Elkészítés:

  1. Szedjünk a kertben, ill. mezőn olyan virágokat, melyek nem csak frissen, de száraz virágként is mutatósak maradnak. Kössük őket kis csokorba, hátulról rögzítsünk hozzá egy tuja ágat vagy nagyobb levelet.
  2. Szedjünk kb. 20 db. kutyatejet, amikből fonjunk kis koszorút.
  3. A virágcsokor alját vonjuk körbe egy kb. 10x3 cm nagyságú, ujjnyi vastag gyurmacsíkkal, amit formázzunk kúp formára. Így a gyurma váza-szerűen megtartja kis csokrunkat.
  4. Helyezzük bele egy csészealjba, majd helyezzük köré a kutyatej koszorút.
ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

6. Tulipánok hajtogatva

 

Kellékek:

Piros és zöld színű papaír,hurkapálca,ragasztópisztoly.

 

ötletek

 

Elkészítés:
  1. A tulipán hajtogatása nagyon egyszerű művelet. Egy 5-6 éves gyerek már simán meghajtogatja kis segítséggel. Általában a végső, felfújás nem megy nekik eléggé, úgyhogy vagy többször mutassuk meg, vagy legyünk türelmesek, és ne akadjunk ki, ha kirepül, szélnyílik, nyálas lesz, vagy nem sikerül elsőre.
  2. Találtam egy nagyszerű videót, ami lépésről-lépésre megmutatja, hogyan kell hajtogatni a tulipánt, így nem vágok be külön fázisfotókat.
  3. Ha kedvet éreztek Ti is hozzá, akár az egész balkonládát teletűzdelhetitek, vagy az ablakban a cserepeket még virágzás előtt díszíthetitek ilyen, vagy ehhez hasonló virágokkal.
  4. Én annyit módosítottam a videón látható szárkészítéssel kapcsolatosan, hogy egyszerűen egy hurkapálcát tettünk a tulipán szárának, amit egy pöttynyi ragasztóval véglegesen rögzítettünk. A levelet pedig ehhez a szárhoz szintén csak hozzáragasztottuk.
  5. A kicsik nem minden esetben tudják végighajtogatni, nem mindig van türelmük még levelet is hajtogatni, így ők csak egy hosszúkás levélformát kivághatnak a zöld színű papírból, és elég csak ezt hozzáragasztani a hurkapálcához. 

szólj hozzá: origami: felfújhatós tulipán

 

Vissza az oldal elejére

  

7. Ajándékdoboz

 

ötletek

 


szólj hozzá: Ajándékdoboz készítés, origami

 

Vissza az oldal elejére

 

8. Papír pillangó

 Alap bázissal elkészítünk egy papír pillangót. Azért kedves számomra, mert nagyon egyszerű, és mégis háromdimenzióssá változik.

 Átlós hajtás

Mindkét oldalon egy-egy átlós hajtással kezdünk a színes oldalon. Kinyitjuk, majd a másik oldalon egy-egy felező hajtás jön. Visszafordítjuk a színes oldalra, és a közepét átpöcköljük. Ha szépen hajtottunk, akkor szépen kiemelkednek a hajtás vonalak.

Háromszögbe simítjuk

Megfogjuk a hegyhajtásokat, és közé simítjuk a völgyhajtásokat, így egy helyes kis sátorformát kapunk. Most az alsó csúcsot a felsőhöz hajtjuk, de csak a felső réteget. A másik oldalon ugyanígy teszünk. Most jön az utolsó, kicsit nehéz lépés: megfordítjuk a papírt fejjel lefelé, majd alulról felfelé hajtjuk a felső réteget. Ezt a kis háromszöget túlhajtjuk egy centivel a papír tetején, óvatosan hagyva, hogy a papír "dolgozzon". Ezt a pici, egy centis túlhajtást lehajtjuk a túloldalon, hogy megerősítse a tartást. Egy kicsit megtörjük hosszában a papírt, és máris kész a pillangó.

 

 

Vissza az oldal elejére

  

9. Öntsünk gyertyát

 

Kellékek:

Gyertyák, amelyeket dekorálni szeretnénk. (Ezeket akár mi is kiönthetjük, de készen is vásárolhatjuk.)

Préselt, száraz virágok, virágszirmok, termések.

Eszközök: Viaszolvasztó fazék, olló.

Elkészítés:

  1. Készíthetünk mi magunk is ilyen kis tömzsi gyertyákat, de nem érdemes vele sok időt eltölteni, mert készen is lehet vásárolni natúr, díszítetlen gyertyákat, a mi dolgunk pedig csak a kidíszítése.
  2. Válogassuk ki a száraz virágok közül azokat, amelyeket használni szeretnénk, olló segítségével vágjuk méretre őket. Lógassuk a virágainkat, terméseinket egyenként az olvasztott, meleg viaszba, majd illesszük a gyertya oldalán a kiválasztott helyre. Alaposan nyomkodjuk rá, hogy a gyertya síkjából ne nagyon emelkedjen ki. A célra a legmegfelelőbbek a préselt virágok, virágszirmok, hiszen ezek már eleve lapított formában kerültek szárításra.
  3. A virágmártogatást, gyertya oldalára ragasztást ismételjük addig, amíg a gyertya kellő díszítettségét el nem érjük. A még kiálló, rakoncátlan virágrészeket kevés viasszal ragasszuk a gyertya oldalához.
  4. Az elkészült gyertyát mártsuk teljes egészében az olvasztott viaszba, vigyázva arra, hogy ne maradjon túl hosszú ideig benne, mert akkor a nehezen rávarázsolt virágaink leolvadnának. Az egyszeri-kétszeri viaszba mártással a gyertyának egyenletes, csillogó külsőt adunk.

 

TIPP:

Kellemes díszítőelem lehet ilyenkor a tujalevélke is. Karácsony táján csillogó árvalányhajjal, boadarabkával is lehet díszíteni. Ha a végén hideg vízbe mártjuk, majd újra a viaszba, akkor a terméseinket vastagabb viaszréteg védi, nem peregnek le.

 

ötletek
***
Paraffin vagy méhviasz? 

Aki spórolni akar, használja fel a sublótba rejtett félig leégett gyertyákat, csonkokat. A legjobb, ha késsel apróra vágjuk, kivesszük a kanócot és így olvasztjuk fel. A gyertyaöntéshez nem csak hobbiboltban kapható (esetenként 10-20% sztearinnal kevert) paraffin granulátumot, hanem méhviaszt is használhatunk. Ha méhviaszt használunk, biztos, hogy nem kerül toxikus anyag a levegőbe! A méhviaszgyertya lassabban fogy el, és kellemes, mézillatú. Hátránya, hogy drága. Sokan csak hozzákeverik a paraffinhoz, hogy javítsák a gyertya minőségét, természetes úton mézszínűre megszínezzék. A méhviasz gyertyához nem ajánlott további illatot keverni. Így is illatos. A méhviasz lapokban kapható. Ilyenkor, a megfelelő méretre vágva, nem kell mást tenni, mint hajszárítóval megpuhítani annyira, hogy fel lehessen tekerni. A felénk közelebb eső oldalához fektessük a kanócot, tekerjük fel magunktól elfelé, enyhén csigavonalban úgy, hogy a kanócos közepe álljon ki a legjobban. A rétegeket a tekerés közben kissé nyomjuk össze. Az alját a kezünkkel simítsuk egyenesre, hogy megálljon a "talpán". 

A kanóc 

A kanóc égést segítő anyaggal átitatott, összefont pamut. A kanóc szintén beszerezhető, de felhasználhatjuk a régi, esetleg sérült vagy más okból nem használt gyertya kanócát is. Mielőtt a viasz megszilárdul, közepébe tűzzük a kanócot. Különböző vastagságú kanócot használhatunk, hogy az eltérő átmérőjű gyertyák megfelelően égjenek. Ezért a kanóc kiválasztásánál figyelemmel kell lennünk arra, mekkora pohárba, öntőformába akarjuk majd önteni a gyertyát.
Hogy kerül a kanóc a leendő gyertyába? 

A kanócot olyan méretre vágiuk le, hogy kb. 15 cm-rel hosszabb legyen, mint a pohár vagy a forma. A kanóc egyik végét kössük egy csavaranyához, másik végét tekerjük fel pálcikára, és kössük meg. Olvasszuk fel a gyertya granulátumot közepes hőmérsékleten egy kis edényben. A megolvadt viaszt kb. 2 cm magasan öntsük a pohárba. Lógassuk bele a kanócot úgy, hogy a kanóctartó pálcát helyezzük keresztben a pohár szájára. Majd a poharat töltsük föl viasszal. A kanócot vágjuk le a pálcikáról úgy, hogy kb. 2 cm hosszan álljon ki a viaszból.
Öntőforma vagy gyertyatartó? 

Legegyszerűbb, ha kisebb-nagyobb üvegedénybe, pohárba öntünk. Még véletlenül se folyamodjunk a nagymama kristálypoharaihoz! Használjunk például dzsemes, lekváros üveget. A gyertyát nem kell kivenni az üvegből. Így is mutatós gyertyánk, sőt gyertyatartónk is lesz. 
Ha a pohárból ki akarjuk szedni a gyertyát, akkor a következőképpen járunk el: A gyertyát úgy tudjuk kivenni, ha a poharat forró víz alá tartjuk. Közben a kanóchoz erősített fapálcikánál fogva óvatosan kihúzzuk a gyertyát. Majd a kanócot vágjuk le a pálcikáról úgy, hogy kb. 2 cm hosszan álljon ki a viaszból. 

Citrus- és fahéj illatú gyertya 

Szárított citrusféléket magunk is készíthetünk. Vágjuk a gyümölcsöt kb. 1 cm vastag szeletekre, és zsinórra felfűzve akasszuk a fűtőtest fölé. Körülbelül egy hét múlva a szeletek teljesen megszáradnak. Ha már nincs egy-két hetünk, akkor a gyümölcsöt hagyományos vagy mikrohullámú sütőbe tesszük. A meg szárított grapefruit-, narancs- vagy citromszeleteket ollóval vágjuk félbe, majd harmadoljuk a darabokat. Öntsük ki egy vizespohár falát vékonyan a megolvasztott viasszal, és nyomjuk bele a gyümölcsdarabokat. Helyezzük a kanócot a pohárba, és töltsük fel viasszal. Ha az üveg alján lévő 2 cm-es lágy viaszba belenyomjunk a fahéjdarabokat, már kész is a fahéj illatú gyertya.

/www.kertpont.hu

 

Vissza az oldal elejére

  

10. Potpouri

 

Bármilyen illatos virágszirmot, levelet, gyümölcsöt és bogyókat használhatunk. Az ízlésünktől -illetve a megajándékozott ízlésétől- függ, hogy ügyelünk-e a színharmóniára, vagy egy nagy színes kavalkádot alkotunk.

A felhasználni kívánt növényeket terítsük ki egy rácsra, és hagyjuk levegőn megszáradni. Ez néhány napot vesz igénybe. Szárítás közben néha forgassuk át, hogy tökéletesen kiszáradjon.

Ha ezzel megvagyunk, kevéssé morzsoljuk össze a leveleket, virágokat és helyezzük ez zárható edénybe. Néhány szebb levelet, szirmot vagy virágfejet hagyjunk meg egészben is. Adjunk hozzá pár csepp illóolajat, mozgassuk át az egészet, majd néhány hétig tartuk lezárt helyen, hogy az illatok összeérjenek. Néha forgassuk át. Ha letelt az idő, szépen rendezzük el egy tálban.

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

11. Krepp papír szegfű

Kellékek:

színes krepp papír csíkok, hurkapálcika, olló, ragasztó, befőttes gumi

 

ötletek

 

Elkészítés:

  1. A színes krepp papírból kivágunk kb. 13 x 26 cm-es darabokat.
  2. Ezeket lazán összeszorítjuk, vagy mintha harmonikába hajtanánk, csak nem élezzük le az egyes részeket.
  3. Ha ez megvan, akkor félbe hajtjuk.
  4. Majd egy virághoz 3 db ilyet használunk fel.
  5. Ha színes szegfűt szeretnénk, akkor kétféle színből is megtehetjük.
  6. Amiből egy szín van, azt fogjuk középre és abból kiindulva szépen a másik kettőt köré tesszük.
  7. Egy befőttes gumival összeszorítjuk a virág fejét.
  8. A hurkapálcikát a közepébe szúrjuk, ez lesz a virág szára.
  9. Ahhoz, hogy zöld legyen a szár, zöld krepp papír csíkkal szépen körbe tekerjük, úgy hogy a gumi a virágfejen takarva legyen, ezáltal a csésze részét is kiképezzük (célszerű egy kis ragasztót használni a kezdetnél és a virágfejen kétszer áttekerni a zöldet, hogy a ragasztó ne üssön át).
  10. Szépen lefelé haladva betekerjük a szárat és készen is van a papír szegfűnk.
  11. A legvégén pedig egyenesre levághatjuk a virág szirmait.

 

ötletek

 

Tipp:

Levelet is készíthetünk hozzá szintén zöld krepp papírból.

Azt pedig hogy megálljon, a papír közé vékony drótot ragasztunk (csak a ragasztóval óvatosan bánjunk, mert átáztatja a krepp papírt).

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

12. Tenyérlenyomat gipszből

Kellékek:

• sógyurma (1 bögre liszt, 1 bögre só, 1-2 kanál tapétaragasztó, víz)

• modellgipsz

• kartonpapír

• csavartzsinór

• szélesebb szalag

• hurkapálcika

•ragasztópisztoly, és hozzá patron

 

Elkészítés:

  1. Először megcsináljuk a sógyurmánkat, majd mint a tésztát, szépen kinyujtjuk, de meghagyjuk kb. 1,5 cm vastagra. Ezután kartonból kivágunk egy körformát, amibe a tenyerünk (gyerek tenyere J ) kényelmesen belefér. Ráhelyezzük a kinyújtott tésztára a lapot, majd a felesleges kilógó részt levágjuk róla. Így megkapjuk az alapformánkat. A kis tenyeret szépen belenyomjuk, úgyhogy minél mélyebben legyen benne a lenyomat.
  2. A kartonból egy 3 cm széles hosszú csíkot vágunk le, amivel majd szépen körbekerítjük a formánkat. Ezzel elkészítettük a szegélyt, ami nem hagyja a gipszet majd lefolyni. Egy hurkapálcika darabot szúrhatunk a tenyér felé, amely majd a lyukat szolgálja, ha éppen felakasztani szeretnénk.
  3. Megcsináljuk a gipszet és beleöntjük a formánkba, (mielőtt teljesen megkeményedne, ne felejtsük el a hurkapálcát kihúzni belőle, mert ha beleköt, már nem tudjuk kivenni) ha megszilárdul, akkor szépen óvatosan felszedjük a sógyurmával együtt az egészet a tábláról. (Legegyszerűbben úgy tudjuk megoldani, hogy a cérnát a sógyurma alatt áthúzzuk, ezáltal elválik a táblától.)
  4. A kész gipszről leszedjük a feleslegessé vált sógyurmánkat, majd ha szükség van rá, akár csap alá is tehetjük és lemoshatjuk róla a gyurma maradékát. A kör szélét, ha gondoljuk akkor egy kés segítségével „ simíthatjuk”, hogy ne legyenek rajta kiálló részek. Utána hagyjuk száradni egy kicsit a gipszet.
  5. Ha megszáradt, akkor decoupage ragasztólakkal szépen bekenjük az egészet, így fényes lesz, (és így segítjük a ragasztópisztoly használatát is az utolsó lépésben.)
  6. Ezután már csak a csavartzsinór felragasztása marad, amit ragasztópisztoly segítségével helyezzünk fel a kör szélére.

Tipp:

Ha felakasztva szeretnénk használni, akkor egy vastagabb szalagot átfűzünk a lyukon, amit a hurkapálcika hagyott, és máris kész lesz a fali díszünk.

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

13. Lábasfogó tyúkocska

Kellékek:

• filc (tetszőleges színű)

• tű

• cérna

 

ötletek

 

Elkészítés:

1. A fotón látható formákat tetszőleges színű filcekből kivágjuk.

2. Összevarrjuk, vagy ragasztópisztollyal összeragasztjuk.

 

ötletek

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

   

14. Ajándéktasakok

Kellékek:

• merített papír

• papír virágok

• papírból sodort szálak

• fagyöngyök

 

ötletek

 

Elkészítés:

  1. Italtasakhoz 17 x 37 cm-es, ajándéktasakhoz 17 x 26 cm-es téglalapot vágtam.
  2. Összeregasztottam, sodort szálakból, virágokból díszítést készítettem.

 

ötletek

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

15. Befőttes üveg másként

Kellékek:

• üres üveg

• szárazvirág

• maradék textilanyag

• spárga

• öntapadó tapétacsík

• parafalap, vagy kartonlap a csavaros tetőre

 

Elkészítés:

  1. Az üvegtestre vastag csíkot helyezek, rögzítem, spárgával körbecsavarom.
  2. A csavaros tetőt kartonlappal, vagy parafalappal leragasztom, a tető oldalát többször szorosan átcsavarom.
  3. Ezt követi a díszítőelemek felragasztása.

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

16. Tulipános váza

Kellékek:

• üveg váza

• decoupage ragasztó

• szalvéta

 

Elkészítés:

  1. Szalvétából kivágtam a mintát.
  2. Ragasztólakkal bekentem a felületet, majd ráhelyeztem a mintát.
  3. Majd ismét egy réteg ragasztólakk következett.
  4. Mivel az üvegen nyomot hagy a ragasztólakk, a felesleges területet egy kis darab vattával letisztítottam.

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

17. Festett tányérok

Kellékek:

• tányér

• porcelánfesték

• esetleg sablon

 

Elkészítés:

  1. Ha nem vagyunk biztosak a kezünkben, akkor sablonnal rajzoljuk fel a mintát, majd porcelánfestékkel fessük meg.
  2. Ha szükséges a sütőben égessük ki a tányérokat.
  3. A festékeken fel van tüntetve az idő és a hőfok.
ötletek

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

18. Teafilter tartó

Kellékek:

• fadoboz (rekeszes)

• szalvéta

• decoupage ragasztó

 

Elkészítés:

Nagyon egyszerű elkészíteni.

Egy teás szalvétából kivágtam a kis csészéket és teáskannákat, majd elhelyeztem a dobozkán őket és a jól ismert decoupage technikával rádolgoztam őket.

Anyukámmal imádunk teázni és minden angliai utam során jól "felpakolok" különleges teákkal.

 

ötletek

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére 

 

19. Szalvétagyűrű napraforgóval

Kellékek:

• olyan díszítő szalag, aminek drót van a szélén, illetve van egy kis merevsége

• fa díszek

• ragasztó

 

Elkészítés:

Az elkészítés rettentően egyszerű, de az eredmény nagyon mutatós!

Azt nálunk a gyerekek szokták készíteni, hogy feldobják vele a családi terített asztalt.

Én egy kis darab sárga kötöző szalagot vágtam, kb.10 cm-t egy gyűrűhöz.

Pritt stifttel összeragasztottam, majd a ragasztással szemközti oldalra felragasztottam egy kis fa-napraforgót.

Ez utóbbit természetesen végezhetjük ragasztó pisztollyal is, úgy biztosabb.

Már kész is a szalvétagyűrűnk!

 

ötletek

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

20. Asztaldísz úszó mécsessel

Kellékek:

• váza, vagy magas pohár

• apró kavics

• kagylók, csigaházak

• úszó mécses

• víz

 

Elkészítés:

  1. A megmosott kavicsokat a váza aljába szórjuk.
  2. Elhelyezzük a kagylókat, csigaházakat.
  3. Óvatosan felöntjük vízzel.
  4. Mécsest helyezünk a víz tetejére.

 

ötletek

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

 

21. Szív mozaik fotókból

Kellékek:

• index képek

• képkeret

• batik papír

• ragasztó

 

Elkészítés:

  1. Batik papírt ragasztunk fel alapnak.
  2. A szív formát követve ragasztjuk fel a kivágott index fotókat.
ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

22. Harisnya virág

Kellékek:

• harisnya (színes)

• drót (ami erősen tart, még is jól formálható [én a 0.8mm-eset ajánlom])

• cérna

• olló

• hengeres forma (pl.: spray-s doboz)

• gyöngy (vagy gomb)

 

ötletek

 

Elkészítés:

  1. Először annyi drótszálat vágunk egyenlő hosszúra, amennyi szirmú virágot kívánunk készíteni (ill. egy akkora drótszálat, amiből a közepét elkészíthetjük).
  2. Ezután szálanként egy forma segítségével megformáljuk a szirmok vázát.
  3. Ezt követően a harisnyából akkora kockákat, vagy téglalapokat vágunk ki, hogy az a vázat betakarja (szorosan), majd cérna segítségével megkötjük (a fölösleges harisnya részt levághatjuk).
  4. A plusz drótszálból elkészítjük a virág közepét gyönggyel ill. gombbal, majd ez köré illesztjük (tekerjük) a harisnyaszirmokat.
  5. A végeredmény szemet gyönyörködtet.

 

ötletek

 

ötletek

 

Vissza az oldal elejére

  

23. Gyöngyös gyűrűk és láncok

 

 

Vissza az oldal elejére 

 

24. Kreatív origami

 

 

Vissza az oldal elejére

 

 

 

25. Gyors és ötletes nemezelés

 

 

Vissza az oldal elejére

 

Forrás:

gyermeksziget.hu

videosmart.hu

kreativkozpont.hu


Szerkesztés dátuma: szerda, 2011. március 30. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 119,190 Kategória: Hagyományok és ünnepek » Anyák napja
Előző cikk: Anyák napja Következő cikk: Anyák napi kifestők gyerekeknek


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: