Hungarikumok

 

Hungarikumok - Innen - onnan

   

Beletört a multi bicskája a magyar üvegbetonba
Megtörtént az, amire a honi közvéleményben és szabadalmi szakmában is csak nagyon kevesen számítottak. Az üvegbeton feltalálója, Losonczi Áron maga alá gyűrte a találmányát elbitorló német multinacionális vállalatot, a HeidelbergCement AG-t. Szinte mesébe illő eredmény született a közelmúltban a honi iparjogvédelem történetében.
Idézetek a magyar nyelvről
Innen-onnan
Grimm Jakab meseíró (XIX. század), aki egyben az első német tudományos nyelvtan megalkotója is: „a magyar nyelv logikus és tökéletes felépítése felülmúl minden más nyelvet”. N. Erbersberg bécsi tudós (XIX. század): „Olyan a magyar nyelv szerkezete, mintha nyelvészek gyülekezete alkotta volna, hogy meglegyen benne minden szabályosság, tömörség, összhang és világosság.
Idézetek a magyarokról
Innen-onnan
900 ban - VI. (Bölcs) Leó bizánci császár (866-911) - "A magyarok a munkát, a fáradtságot, az égető meleget, fagyot, a hideget, minden nélkülözést tűrnek. Szabadságkedvelők és pompakedvelők."   908 ban - LOTHARINGIAI REGINO apát Világkrónikájában írta a magyarokról: "A fáradalmakban és harcokban edzettek, testi erejük mérhetetlen...
Idézetek a szkíta népekről
Innen-onnan
Iustinus (Világkrónika): "A szkítákat mindig a legrégibb népnek tartották, bár a szkíták és az egyiptomiak között hosszú időn át folyt a vetélkedés eredetük régisége felől."   Trogus Pompeius: "A szkíták ezerötszáz éven át, minden más nép előtt birtokolták Káldeát, (Mezopotámiát) s ők a világ legősibb nemzete, régiségben még az egyiptomiakat is felülmúlják.
Móricz János levelei Ecuádorból Pataky Lászlónak Békéscsabára.
Innen-onnan
Móricz János levelei Ecuádorból Pataky Lászlónak Békéscsabára.  Két eredeti levél pontos szövege Móricz önvallomásáról, kutatásáról, felfedezéséről és nehézségeiről. Őszinte, nyílt, kendőzetlen és személyes sorok. Az ellenségeit is néven nevezi... 1968. júl. 21. -17p 1969. okt. 10. -8p Pataky LászlóSéchenyi u. 5.Békéscsaba kelt: Quito, 1968 julius 21. Continental hotel.

5 cikk | 1 / 1 oldal