Hungarikumok

 

Bocskai öltönyök


Bocskai öltönyök
Cikkünkben egy családi vállalkozást mutatunk be, amely immáron több mint 10 éve foglalkozik eredeti szabásmintákat követve, női és férfi Magyar Díszviseleti öltözékek készítésével. Kis-Jakab Péterrel, a vállalkozás tulajdonosával beszélgettünk.

- Milyen  múltra tekint vissza az önök munkássága?

- Családi vállalkozás keretében legalább 20 éve foglalkozunk alkalmi viseletek készítésével férfi és női fazonban egyaránt. Egy kézben összpontosul a tervezés, szabászat kivitelezés és a piac megszólítása. Kis létszámú varrodával rendelkezünk mely képes az egyedi igények szerinti fazon és méret kidolgozásra.
Vásárlóink megszólítása előtt teljesség igényével az eredeti autentikus szabás, fazon és alapanyag alapján készítettük el mintadarabjainkat.  Kiváló döntésnek bizonyult. A weboldalunk elkészítése és meghirdetése után folyamatos megkereséséket kaptunk, és mi örömmel és lelkesedéssel fogadtuk.


- Melyek voltak a következő lépések?


- A díszöltönyök önmagukban csodálatosak voltak, viszont a piac még nem ismerte a termékeinket. Célirányos és hatékony marketing munka segítségével megérkeztek a díszöltönyeink iránti érdeklődők. Kapcsolatba léptünk hagyományőrző szervezetekkel, vitéz és lovagrendekkel, református iskolákkal stb. Folyamatosan rendezvényeken, kiállításokon vettünk részt, közösségi oldalt hoztunk létre, külföldön élő magyarokkal is felvettük a kapcsolatot. Az érdeklődés jelentősebb arányban Budapestről érkezett. Ennek hatására egy mintaüzletet nyitottunk Óbudán. Termékeink élőben széles választékban tekinthetőek meg. Kínálat tekintetében szerintem ez egyedülálló Magyarországon.


- Milyen termékekről van szó pontosan?


- Férfi és női fazonban gyártunk Bocskai Öltönyt és Bocskai Kosztümöt. Urak részére Atilla Díszviselet rendelhető. Hölgyek kérhetik a Palotás Ruhát. Vadászöltönyök és Díszvadász Öltönyök férfi és női fazonban elérhető. Erdészeknek Walden Kabátot tudunk készíteni. Kínálatunkban megtalálható a magyaros menyasszonyi ruha egyedi méret szerint gyártva. Urak részére szmokingok és frakk viselet is elérhető. Egyedi megbeszélés alapján bármilyen díszes öltözék megrendelhető.


- Milyen alapanyagokkal dolgoznak?


- Minden öltözék más és más alapanyagot kíván meg. Természetesen a Bocskai Öltönyök igen testes gyapjú vagy félgyapjú szövetből készülnek csakúgy, mint az Atilla Öltözék is. Vőlegények számára brokát alapanyagot is szoktunk használni, igen díszessé teszi az öltönyt. A Vadászöltöny lóden, vagy félgyapjú szövetből készül. Hölgyek részére a kínálat szinte bármilyen szövetet jelenthet. Beszélhetünk brokát, taft, selyem, gyapjú, poliészter, pamut és rengeteg más alapanyagról is.

- Bocskai Öltönyök esetén hogyan készül a paszomány?
- Saját varrodánkban készítjük kézi munka segítségével a díszkötéseket. Teljes mértékben egyedi öltönyökről van szó, minden kézi munka segítségével készül.


- Kik az ügyfeleik?


- Nagyon széles körről beszélhetünk.  Nagyon boldogok vagyunk, hogy a vőlegények számára igen vonzó viseletnek számítanak a Bocskai Öltönyeink. Református ballagó diákok szintén komoly vásárlói erővel bírnak. Vitézi rend és Lovag rend tagjai is megtalálják számításaikat üzleteinkben. Színészek is tiszteletüket teszik. Igazából mindenki számára kínáljuk termékeinket, akik büszke tulajdonosává szeretnének válni egy igazi Bocskai Öltönynek.


- Milyen módon és áron lehet hozzájutni egy Bocskai Öltönyhöz?


- Igen kedvező áron kínáljuk, természetesen sok minden függvénye az ár. Attól függ milyen alapanyagból, milyen díszítéssel  és  mekkora méretben kéri a megrendelő. Azt mondhatom bárki számára elérhető. Valójában ez a vállalkozásunk legfőbb célja, hogy bárki számára elérhető legyen. Rengeteg akciót és kedvezményt biztosítunk. Célunk az egyediség, minőség és hagyományőrzés képviselete.

További információk:

www.
bocskaioltonyok.hu
bocskaioltonyok.hu a Facebook-on
Cím: Budapest III. ker Bécsi út 34-36 ( Újlaki Üzletház 1. em)
        Makó Csanád Vezér tér 19.
Tel:  06-70-594-2249
      
 06-20-445-6266
(Forrás: veddamagyart.info)

Szerkesztés dátuma: péntek, 2012. július 6. Szerkesztette: Kis-Jakab Tamás
Nézettség: 4,011 Kategória: Iparművészet
Előző cikk: A hollóházi porcelán Következő cikk: Bocskai viselet története


   







Tetszik 1 Ham Erika kedveli
Ham Erika




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: