Powercanister


Powercanister

2015 nyarán a pittsburgi INPEX®, The Invention Show-n két aranyérmmel volt dijazva a Powercanistert működtető technológia - Tudomány és Játék kategóriákban - ahol azt értékelték ahogyan két elektród és tiszta viz elektrokémiai reakcióját egy apró elektrónika segitségével sikerült látványosan megcsapolni.

 

Az elemek két elektród közötti potenciálkülönbségre épülnek, ezek között a ioncserét az elektrolit biztositja.

Mindenki tudja, hogy a használt elemet nem szabad kukába dobni, mert azok toxikus nehéz fémeket és vegyületeiket tartalmaznak illetve az elektrolitként felhasznált savak és lúgok sem tesznek jót a környezetnek.

 

A Powercanisterben az elektrolit tiszta viz. Ecetes vízzel természetesen még jobban begerjed, de a lényeg az, hogy tiszta vizzel is működik a rendszer. A réz és zink elektródok pedig a jelenlegi felállásban, kis fogyasztóval - néhány leddel hónapokig bírják a strapát, csak néha kell az elpárolgott vizet újra tölteni. A zink elektród az ami idővel "elfogy", a melléktermék pedig a kozmetikában hintőporként, az orvosi gyakorlatban pedig cinkkenőcsként használt cink-oxid keletkezik.

 

A fémek, a víz, a levegő, az elektrónikával gerjesztésnek az összhangja fontos ahhoz, hogy tűzet csiholjunk - a taoista kozmológiában használt nyolc alapelem mindegyike, a "ba gua" megtalálható ebben a dobozban - ezért a doboz alján ez a nyolc trigram került díszitésnek.

 

Ha több dobozunk van, egymásra pakolhatjuk őket, ezzel nővelve a teljesítményt - ahogy az elemeket is sorba vagy párhuzamosan kötve használjuk.

 

 

Az INDIEGOGO oldalon a közösség támogatását várja a doboz. A részletekhez katt ide.

 

 

Kellemes éjeli fény, hangulat világítás, nagyszerű játék nem csak gyerekeknek.

 

Hiszük azt, hogy a technológiában óriási lehetőség van ami beleillik egy környezettudatos jövőképbe. A jelenlegi termékkel szeretnénk a világnak megmutatni, hogy ilyen is van, hogy ezt is lehet, hogy így is lehet.  

 

 


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2016. május 19. Szerkesztette: Kabai Zoltán
Nézettség: 4,150 Kategória: Környezetvédelem
Előző cikk: Ökológiai bomba Nagybányán és környékén Következő cikk: Szemétsziget a Csendes-óceánon

Forrás:
www.powercanister.com
www.indiegogo.com


   








Megjegyzések

Lázár János
péntek, 2016. június 3. 13:02
Nagyszerü én is kérek egyett illetve vennék majd.
Hajnal Miki
hétfő, 2016. június 6. 00:27
Hajrá!



Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: