Hungarikumok

 

Hungarikumok - Magyar kincsek, egyetemes értékek - A magyar Szent Korona és értékrendje

   

 
(az előző részlet folytatása) - Összefoglalom a Szent Korona misztériumának és tanának a jelentőségét. Mivel is kezdhetném? Történelme legnehezebb helyzetein a Szent Korona segítségével lett úrrá a magyar nemzet. Megteremtője volt a nemzeti egységnek a magyar történelem legnehezebb, legdrámaibb helyzeteiben.
 
Az egyetemes értékrend szerinti lét biztosítékának alapjait az Isten-adta Rend természetjogaiból következő alapmeghatározó parancsok képezik. Ezek, a méltóságos - az emelkedett - élethez való jognak is alapelemei. Mert bármely közösség, a Teremtő Isteni Rend adta és korlátozta: 1. közösségi szabadság nélkül, 2. közösségi értékeinek birtoklása nélkül, 3.
 
1. A történelmi alkotmány a magyarság és a vele együtt élni kívánó népek, közösségek több mint ezer éves államalkotó akaratát fejezi ki. 2. Ha az alkotmányos rend megszakad, átmeneti helyzet áll elő. A jogfolytonosság akkor szakad meg, ha tartalmi és eljárási szempontból nem arra illetékes szervek hoznak törvényt, ha nem szabad törvénykezés folyik. 3. Magyarország örökké szabad.

13 cikk | 2 / 2 oldal