Hungarikumok

 

A magyarság hagyományos önvédelmi működésrendje


A magyarságnak, megmaradása érdekében tudatosítania kell ősi lehetőségeit. Ezt megmutatják hagyományai. Az ellene folyó sorozatos támadásnak ellenállni ezidáig is csak az Iker- és Nyilas-jegybéli tulajdonságaiból fakadóan tudhatott. A csengersimai református templom Nyilas-jegy mennyezetkazettája több mint két évszázad távlatából is üzen. Pap Gábor művészet-történész - előadásában - ennek értelmére világít rá.

Az „íjfeszítő népek” - köztük a magyarság - működésrendjének közös mintáját mutatja e kazetta, a kibontakozott és visszahúzódó életszakaszok ütemes váltakozását, hol az utóbbi esetben csakis két-két egyén vagy embercsoport egymás iránt tanúsított szeretetteljes viselkedése biztosíthatja a kellő időben történő újjáéledést - vallja az előadó. 

A kazetta mondanivalója ábrázolható a már ismertetett jelekkel. A Nyilas Ikertestvérek szövetségesek és egyben háttársak is. Egymást segítik, amitől fejlődnek és nőnek, de a támadás elől csak a növénykehelybe (magburokba) burkolózva és egymást védve-óvva maradhatnak meg úgy, hogy majd alkalmas időben többszörös erővel kelhessenek életre. Mert a lét és az élet hosszú távon csak így menthető át. Ezt igazolja a természet rendje is, hisz télen a mag sem csírázik. Megmaradása érdekében, épségét védve, visszahúzódva várja a tavaszi zsendülésre alkalmas időt.

A megmaradáshoz viszont nyugalmi időben is tartás, romolhatatlanság kell. A hatalmaskodó, kifosztó, megrontó rosszal összefogni nem szabad, sem hierarchikus vezetőként, sem mellérendelt társként. A küldetés romlatlanul csak így teljesíthető. Hisz bármilyen rossz társ megválasztásának tévedése pusztulásba viheti a jót is.

A magyarság felelőssége, hogy hű maradjon önvédelmi hagyományához, majd felmutassa ennek megtartó szerepét a világnak is.


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. július 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,742 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » A világ jövője, a magyarság küldetése
Előző cikk: A magyarság felelőssége Következő cikk: A népek önvédelmi lehetősége


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: