Hungarikumok

 

Hívogató


Évekkel ezelőtt szerény kis könyv-ajándékban részesültem, Hívogató a címe. Mindössze huszonegynéhány oldalas és zsebre vághatóan piciny. Mégis számomra kedves ajándék lett.

Miért? - Mert szembesített, elhívott és tudatos feladat elé állított. Mert nélküle, talán e könyv meg sem születhetett volna. Mert benne a magyarság és az emberiség emberiességének alapkérdései vetődtek fel, rendkívül tömören. Kegyelmi ajándékként adatott meg, hogy gondolatainak sora, több éves kísértések nyomán végül is egy ilyen könyvvé terebélyesedhessen.

A kegyelem nem járt egyedül, hisz megerősítő ajándékként egy másik, vaskos kötet társult hozzá, benne biztató ajánlással és bő eligazítással. Hogy a megkezdett úton ne lehessen eltévedni. Címe: Magyarország Szent Koronája. 

Az igazán értékes könyvek eligazítanak. Hogy miért is születtünk e világra, és mi a feladatunk az örökkévalósághoz pillanatnyinak számító földi életünk idején. Mi a feladatunk: magunkkal szemben, mennyit vállalunk családunknak szellemi-lelki-anyagi jövőjéért, nemzeti közösségünk jövőjéért, és tágabb értelemben az egész emberiségért.

És vállaljuk-e értékeink nemzedékről-nemzedékre áthagyományozásának kötelezettségét, hogy ne tehessen majd senki minket felelőssé az értékátadás fonalának elszakításáért?

A kérdést minden embernek föl kell tennie elsősorban maga magának, majd cselekednie is az isteni sugallatra figyelve.

Az emberiség javulása innen kezdődik. 

Szeretettel adom tovább a feladatra felhívást!

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. július 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,520 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » A világ jövője, a magyarság küldetése
Előző cikk: Drámai helyzetek szereplői Következő cikk: Két érdekes festmény (Olvasmány)


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: