Hungarikumok

 

Hungarikumok - Magyar kincsek, egyetemes értékek - Átörökített hagyományaink kincsestára

   

A mesék gyógyító ereje
„Boldizsár Ildikó szerint a mese egyik terápiás értéke abban rejlik, hogy minden történet az egyensúlyhoz (egészséghez) vezető utat mutatja meg, mégpedig azzal a felhívással, hogy nem megszenvedni kell az egyensúly megbomlását, hanem helyreállítani. A mesékben megtalálhatók a gyógyuláshoz és a testi folyamatok egyensúlyának fenntartásához szükséges tanítások.
Magyar népmesék társasjátéka (Játék)
„Népmeséink és mondáink a magyar kulturális örökség féltve őrzött kincsei. A Világgá megyek társasjáték a magyar népmesék elemeinek, mondavilágának bemutatásával és segítségével vezeti végig a kicsiket és a nagyokat a mesék vándorútján. A játék segít abban, hogy részesei lehessünk ennek a csodálatos, réges-régi tudásnak.
Népmese Múzeum és Park
A Világgá megyek játék alkotója - Farkas L. Rozália - egy népmese múzeumnak is a megálmodója. Alapítványt hozott létre tervének megvalósításához. Az épületegyüttes tervezője Makovecz Imre. A kezdeményezők terveikről ekképpen vallanak: „Senki számára nem lehet közömbös, milyen lesz a jövő nemzedék, milyen lesz a magyarság jövője.

13 cikk | 2 / 2 oldal