Hungarikumok

 

Magyar népmesék társasjátéka (Játék)


Magyar népmesék társasjátéka (Játék)

„Népmeséink és mondáink a magyar kulturális örökség féltve őrzött kincsei.

A Világgá megyek társasjáték a magyar népmesék elemeinek, mondavilágának bemutatásával és segítségével vezeti végig a kicsiket és a nagyokat a mesék vándorútján. A játék segít abban, hogy részesei lehessünk ennek a csodálatos, réges-régi tudásnak.

Kinek ajánljuk? - Mindenkinek! Óvodák, iskolák csoportjai számára, valamint minden családnak. A játék rendkívül jól használható oktatási segédanyagként is, iskolakezdéskor különösen ajánljuk a pedagógusok figyelmébe is! Az út állomásait a népmesék figurái, tárgyai, helyszínei adják, a felnőttek és gyerekek életkoruknak megfelelően eleveníthetik fel népmeséinkkel kapcsolatos emlékeiket, játék közben megismerhetik e történetek mélyebb összefüggéseit.

Hogyan játsszunk? - Az óvodás gyerekek az útvonal képeinek segítségével játszhatnak képkereső, kapcsolatkereső, kitalálós játékot. Felnőtt segítségével lehetőség van gyűjtögető, csoportosító, történetmesélő feladatok végzésére, vagy egyszerűen csak ismerkednek a mesék sokszínű világának tárgyaival, amelyekhez magyarázatot és meseidézeteket találnak az ismertető füzetben. A táblán különféle tárgyak képei jelennek meg, a gyermekek egy-egy mesebeli tárgy bemutatása után megtalálhatják, hogy hol rejtőznek. A kisebb gyermekek számára erre a célra csak egy tábla használata javasolt, a nagyobbak már a teljes útvonalon végezhetik a játékos feladatokat.

Több játék egy dobozban! - A játékot többféle módon lehet játszani. A nagyobb gyerekek a játékhoz mellékelt kártyacsomag és információs füzet segítségével egy másik játékot is kapnak, amely a beszédkészséget, kreativitást, helyzetfelismerést erősíti, és a jó képzelőerővel rendelkezők számára sok vidám percet hozhat.”

(Világgá megyek - társasjáték a magyar népmesék vándorútján - óvodásoknak, ifjaknak, felnőtteknek. Szerzője: Farkas L. Rozália) 


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2013. május 2. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,349 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Átörökített hagyományaink kincsestára
Előző cikk: A mesék gyógyító ereje Következő cikk: Népmese Múzeum és Park


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: