Hungarikumok

 

A Teremtő Isteni Rend minőség-mutatója: igazság, kegyelem és törvény (minőség-háromszög)


Kocsis István, Magyarország Szent Koronája című könyvében írja, hogy a régi magyarok hittek az egy Istenben, a Világ és az Ember Teremtőjében, abban, aki Teljességében felfoghatatlan, de megnyilvánulási, megjelenési formáiban mégis megismerhető, abban, aki egyetlenként Igazi, - de megnyilvánulási, megjelenési formái végtelenek. Legmagasabb rendű, Önvédő megnyilvánulása Istennek az Élő Égi Igazság, a legnagyobb Erő, a legszilárdabb Hatalom. Büntető vagy védelmező hatalom: igazságérvényesítő, illetve szeretetoltalmazó.

Az ősi hagyományt magában hordozó magyar nyelvünk tudjuk, hogy magyaráz. Keressünk tehát a magunk nyelvén magyarázatot!

Az ige testté lett (János 1,14). Kezdetben vala a teremtő IG-e, az ÉG-i ige, az IGAZ-ság hordozója, ami TEST-té lett. Így válik az égi ige igazsága (szellem, tudás), a teremtő kegyelme (lélek, szeretet) által anyagi törvénnyé, testté (szabály, erő). Fizikai életünk-létünk is azáltal lett anyagi törvénnyé, hogy az Egy kegyelemmel megteremtett.

A káldeusok írásában is így kezdődik a teremtés: „Kezdetben létezett a Szellem, a Lélek és az Erő”.

A hármas szám a tökéletesség, a szilárdság, a hármas egység igazságának száma: három a magyar igazság, három a szent szám, a szenthármasság.

Látjuk tehát, hogy már a kezdetekben felismerhető a világmindenséget átfogó, örök Teremtő Isteni Rend - a Szellem, Lélek és Anyag - minőségének lényege: az igazság, kegyelem és törvény.

Az igazság-kegyelem-törvény, a Teremtő Isteni Rend hármas minőség-mutatója tömören egy szóval fejezhető ki: ez a Teremtőtől származó JÓ.

A Teremtő rend hármasságának lényege:

1. az EGY, ami az IGAZSÁG, - a mindenséggel mérés mércéje,

2. a KEGYELEM, mely figyelmeztet az elfogadandó igazságra,

3. az igazság figyelmen kívül hagyásának következménye a TÖRVÉNY (szabály) érvénybe lépése, mely az igazságnak helyreállítója.

Az isteni JÓ: IGAZSÁG, - de a kegyelem és törvény erejével.

A fentiekből látható, hogy a Teremtőtől származó JÓ önszabályozó! Fontos felismernünk, hogy a kegyelem, de a törvény is csak az igazságot szolgálja, az Egynek, az EGYségnek igazságára mutat rá, és annak helyreállítója.

Az ősi emberi értékrend is csak a Teremtő Isteni Rend földi leképezése lehet. (az emberi lényben is ez ugyanúgy felismerhető a szellem, lélek és test - csak magyarul érthetően: ÉR-telem, ÉR-zelem, ER-ő egységének formájában)

Az ember, földi életében akkor jár JÓ úton, ha a Teremtő Isteni Rend értékrendjét keresi, és ennek kitöltetését vállalja tetteiben is. Ez, a földi anyagi kísértések közepette az ember számára igazi, nagy kihívás.

Érthető mindezek után, hogy az ember erkölcsisége egyetemesen helyes is csak úgy lehet, ha értékrendjének alapjául ez a Teremtő Isteni Rend szolgál.


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. június 29. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,649 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Egyetemes értékrend, teremtő Isteni rend
Előző cikk: A Teremtő Isteni Rend szerinti minőség és viszonyulás Következő cikk: Szellem-lélek-test egysége és egyensúlya


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: