Hungarikumok

 

Hungarikumok - Magyar kincsek, egyetemes értékek - Közösségek erkölcsi minősége

   

 
A demokratikus rendszerekben, a szolgai magatartás kialakulása, valamint a közszereplők ellenkiválasztódása azt eredményezheti, hogy a „demokratikusan megválasztott” szereplők a hierarchia minden szintjén erkölcsileg megalkusznak a hatalommal. A megalkuvás mértéke lenn, a hatalomtól távol kisebb, és felfele, a hatalom csúcsához közeledve egyre nagyobb.
 
A szabad mandátum rendszerében a választók a képviselőt, személye iránti bizalomból helyezik a vezető testületekbe. A kötött mandátum rendszerében a választók szerződést kötnek a választottakkal, és ha a képviselők a szerződés ellenében cselekszenek, visszahívhatják. Magyarországon a kötött mandátum rendszerének van régebbi hagyománya.
 
T. Köztársasági Elnöki Hivatal! Egyetlen igen fontos kérdésem volna. Azt az információt kaptam, mely szerint a demokratikus úton megválasztott Országgyűlési és Önkormányzati képviselőket ugyanazon a demokratikus módon nem lehet visszahívni! Amennyiben igaz ez az állítás, szeretném tudni a pontos okát! Köszönettel ...
 
(Olvasmány II., Pap Gábor előadásából, 3. rész) (Kétféle társadalom szerveződés: Zsarnokság folytatása) A kétféle viselkedési modell kétféle társadalom szerveződéshez vezet el, ami nélkül a Szent Korona fontossága megközelíthetetlen.
 
Az emberi társadalom hierarchiájának természetes rendje égi ősindíttatáson alapul. Egészséges működése csak úgy lehetséges, ha vezérlése nem önmaga szintjéről, hanem magasabb szintről történik, lévén, mert egy, csak a maga szintjén működtetett zárt rendszer idővel óhatatlanul is önpusztítóvá válik. Éltető energiákért felfelé nyitni kell, feltöltődni eredményesen csak onnan lehet.
 
(Olvasmány I., Kocsis István könyveiből, 3.
 
(az előző részlet folytatása) Valódi hűség csak szakrális királyságban képzelhető el. Ki a hűséges? Az, aki felismeri az utasításokban, törvényekben, parancsokban Isten akaratát, aki így engedelmeskedni csak Istennek engedelmeskedik. E felismerés alapja engedelmességének.
 
A hierarchia alapja a Teremtő Isteni Rend - az igazság-kegyelem-törvény és testvériség - iránti hűség. De hűséges magatartású az is, aki a vezető utasításaiban, felismerve az Isteni Rendet, aszerint cselekszik.
 
A hierarchiának egyetlen nagy veszélye van, és ez valóban komoly veszély - akik ellenzik, erre hivatkoznak. Ez által lehetett eredményes a társadalmakat általánosan a hierarchia ellen hangolni, mintha ez kifejezetten népellenes dolog lenne.

29 cikk | 3 / 3 oldal