Hungarikumok

 

Az emberi és közösségi sorsot meghatározó igazság


Az ember, születésével - az anyagi világ körülményei között - lehetőséget kap arra, hogy Isten méltó földi „munkatársává” váljon a Teremtő Isteni Rend - az Isteni Igazság, az Egység - szolgálatában. Ez, a földi küldetésének és létének értelme. De ezáltal lesz létezésének központi kérdése is az Igazsághoz való viszonya.

Az ember tettének hatása többnyire nem marad meg a maga szintjén, közösségi kihatása van. A kis lét-körök egyéni füzérén át, a közösségi-nemzeti nagy létkörben, jó-rossz tettének következményei áthagyományozódhatnak. Ezért a felelőssége óriási.

Egyénnek és közösségnek az Isteni Igazságához való viszonya az örökkévalóság szintjén döntheti el az üdvözülés-bukás kérdését.

Ezért nagy a tét.

Az anyagba szorult ember számára - az igazságának viszonylagos volta miatt - az Isteni Igazság alig érzékelhető. Ezt számára érzékelhetővé Isten, az Igazságát közvetítő Kegyelme és az Igazságát megvédelmező Törvénye által tette.

Az Isteni Igazság földi szolgálatára minden, arra méltó ember, a maga szintjén a kegyelem és a törvény eszközét is kapta. E három elem csak együtt működtethető. A hierarchia felelős vezetőinek és közösségeinek cselekedetei is ezen elemek működtetése által érthető meg, és értékelhető igazán.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. július 28. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,505 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Magyar sors és küldetés a történelem tükrében: múlt és jelen
Következő cikk: Az Igazság, mint isteni erő


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: