Hungarikumok

 

Küldetés az igazság szolgálatára, eszközök


Bármely hierarchia küldetést vállaló vezetője a feladatát Isten előtti felelősséggel tartozik teljesíteni. A Teremtő Rend Igazságát kell közvetítenie a rábízottai felé, s ehhez a kegyelem és a törvény eszközeit is kapja. E feladathoz rendelkeznie kell az Igazság felismerésének képességével - tudással. Felelőssége tudatában, kétségei között égi választ is vár a földi igazság mibenlétére, de az igazság helyreállításának módjára is. Vívódásaiban a legfontosabb kérdésre keresi a választ: hogy emberi szinten, az Igazság érdekében, mikor alkalmazzon igazságra figyelmeztető kegyelmet és mikor a szükségállapotot megteremtő, de vele az igazságot is helyreállító törvényt. Ez minden felelős vezető számára a legéletbevágóbb kérdés, hisz tévedései okán elbukhat.

A magyarság, az Igazság szolgálatának közösségi küldetését vállalta magára. Hagyományaiból felismerhető, hogy ezt tudatosan vállalta. A Szent Korona is erre figyelmezteti.


Szerkesztés dátuma: vasárnap, 2013. július 28. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,528 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Magyar sors és küldetés a történelem tükrében: múlt és jelen
Előző cikk: Az Igazság, mint isteni erő Következő cikk: A küldetéssel vállalt sors és történelem


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: