Hungarikumok

 

Turáni népek találkozója, ma


Turáni népek találkozója, ma

A 2007-ben és 2008-ban kazakisztáni madjarokkal közösen megszervezett kurultajok sikere folytán a kezdeményezők a rendezvény kibővítése céljából létrehozták a Magyar-Turán Alapítvány közhasznú szervezetet. Ez volt főszervezője, és Bugac település önkormányzata a társszervezője, annak a most már Nagy-Kurultajnak nevezett rendezvénynek, melyet 2010. augusztus 6. és 8. között tartottak Bugacon. Ennek célja az összetartozás érzésének erősítése a nemzetrészekkel és a rokoni kapcsolatok erősítése a közép- és belső-ázsiai, anatóliai, Kaukázus-vidéki rokon népekkel.

Számos Kárpát-medencei díszvendég mellett az ünnepségre további 11 országból - Kazakisztán, Üzbegisztán, Törökország, Azerbajdzsán, Kirgízia, Türkmenisztán, Ujgurisztán, Baskíria, Jakutföld, Mongólia, Bulgária - érkezett küldöttség.

A Kurultaj nemcsak egy néhány napos ünnep, hanem egy hosszú út első lépése. Egy nagy közös építő munka, amelyben az azonos értékeket valló közösségek együtt dolgoznak, küzdenek és összekovácsolódnak. A hosszú munka és szervezés bevégeztével pedig örömteli szívvel ünnepelhetnek a magyarok és a távoli vidékekről érkezett rokonok, példát mutatva országnak-világnak és a jövő nemzedékeknek! - vélik a szervezők.

 


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2013. április 22. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 2,285 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Testvérhagyomány válaszúton
Előző cikk: Ősmagyarok a Kaukázusban Következő cikk: Újkori magyar szövetség


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: