Hungarikumok

 

Etruszkok és magyarok rovásírása


Etruszkok és magyarok rovásírása

A Wikipédia írja az etruszkokról:

„Az etruszkok ezidáig ismeretlen eredetű ókori nép Közép-Itáliában, akik a Római Birodalom felemelkedése előtt a legjelentősebb civilizációt hozták létre. Saját elnevezésük MEK volt… Településeik az i. e. 10–11. században jelentek meg, előbb a Tirrén-tenger partján, majd a félsziget belsejében, a Tiberis és az Arno folyók közötti vidéken, a mai Toszkána és Emilia-Romagna tartományok területén.”

Figyeljünk fel valamire:

MEK - M_K - M_G - MAG

A fentiekkel csak sejttettük az etruszk-magyar kapcsolódásokat. De az etruszk írásoknak vannak magyar kutatói is, kik megszállottan foglalkoznak a több ezret számláló etruszk felirat magyar olvasatú megfejtésével. Meghökkentő, megdöbbentő? Most még igen, de azért gondolkodtasson el Bodnár Erika kutató bevezető írása Az etruszk-magyar aranylemezek titka című könyvéből.

az etruszk-magyar aranylemezek titka
az etruszk-magyar aranylemezek titka
„Etruszk = magyar. Lehetséges?

Megtalálhatjuk-e múltunk egyik vezérfonalát a mai Közép-Olaszországban? Valóban szert tehetünk 10.000, az időszámítás előtti időkből származó, magyar nyelven íródott írásemlékre? Tényleg maradtak építészeti emlékeink, szobraink és festményeink ebből az időszakból?

A válasz: igen. Mit jelent mindez a magyarság számára? Nem kevesebbet, mint az igazság pillanatát...

...kérem, figyeljenek! Nézzék meg jól a könyvben található etruszk szövegeket, hasonlítsák össze betűről betűre a megadott ábécével, és alkalmazzák a magyar rovásírás szabályait. Győződjenek meg a saját szemükkel arról, hogy a megoldás helytálló-e.

Minden írásemlék végén tegyék fel maguknak a kérdést: Valóban olvasható ez a szöveg magyar nyelven? Mert ez az egyetlen kérdés, amire válaszolni szeretnék a könyvben. Nem az a kérdés, tökéletes-e az olvasat, hanem csupán az, hogy magyar nyelven olvasható-e. Ad-e összefüggő, értelmes magyar szöveget... Miért hangsúlyozom ennyire az ellenőrzés fontosságát?! Mert szeretném, ha meggyőződésükké válna az etruszk-magyar azonosság tudata, és ez csak akkor érhető el, ha a saját szemükkel látják a bizonyítékokat.

Miért éppen a magyar rovásírás? Nemrégiben egy olvasóm feltett nekem egy kérdést. Azt kérdezte, miért éppen a magyar rovásábécét használtam az etruszk írás megfejtéséhez?

...Azért éppen a magyar rovásábécét választottam a megfejtéshez, mert a magyar írás egyedül magyarul olvasható.”

A továbbiakban az önálló gondolkodás rendkívüli fontosságáról ír:

„...Az emberek elfelejtik, hogyan kell önállóan gondolkodni, és saját magukat megmenteni, így magatehetetlen bábokká válnak. Vagy talán épp ez a cél...?

Figyeljük meg, hogy még mindig milyen jól tartja magát a magyar őstörténet és a finnugor-elmélet gondosan felépített és karban tartott légvára! Miért?

Az önálló gondolkodás hiánya miatt. Aki ugyanis egy kicsit is gondolkodni kezd, annyi logikai bukfencet talál ezekben az elméletekben, hogy ezer kérdése támad, és a kérdéseire nincs válasz. Amint lenne, az egész légvár összedőlne.

Ezeket a kérdéseket a legtöbben nem teszik fel. Azt mondják, a szakértők majd megmondják, hogy mi az igazság, majd ők megválaszolják a kérdéseket.

Nem veszélyes ez egy kicsit? Nem így kezdődik minden diktatúra?”


Szerkesztés dátuma: szombat, 2013. május 18. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 1,916 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Tudás a jelben. A magyar rovásírás ősi betüsora
Előző cikk: A rovásírás jelenléte a világban Következő cikk: Az etruszk írások megfejtésének kérdéseiről


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: