Hungarikumok

 

Magyar-etruszk nyelvrokonság


„A mellékelt könyv főszereplője, az etruszk-magyar azonosság. Meghökkentő, megdöbbentő?

Az, - különösen ha figyelembe vesszük, hogy az ókor egyik legnagyobb kultúrája éppen az etruszkoké volt. Kinek juthatnak eszébe ilyen gondolatok?

A kötet szerzője Mario Alinei úr, kiemelkedő tudású nyelvészprofesszor.

A könyvből kiderül, hogy a magyarok már jóval a „honfoglalás” előtt az európai térség nagy részén jelen voltak, s az is, hogy a régészeti kutatások eredményei szerint az etruszkok ősei a Kárpát-medence területéről származnak.

A könyv teljesen új megvilágításba helyezi az etruszk nép Kárpát-medencéhez fűződő (rendkívül szoros) kapcsolatát, és az ókori Itália kulturális, műszaki fejlődését meghatározó folyamat - ebből a térségből származó - magyar összetevőit.

Megtudjuk, hogy Nagy-Magyarország területe egészen a bronzkor végéig Európa ipari szíve, motorja volt, egyben, hogy az innen induló magyar–etruszk behatolás Itália földjére nem csak, hogy nem tűnik merész kijelentésnek, hanem egybevág az összes régészeti feltárás eredményével.

Bemutatja, hogy a magyarok több évszázaddal Árpád bejövetele előtt is képesek voltak falakkal és tetővel rendelkező házakat építeni, valamint azt is, hogy a honfoglalás korának primitív, nomád magyarjairól szóló délibábos hipotézis minden tudományos alapot nélkülöz.

Mindennek ismeretében tehát újra kell gondolnunk a honfoglalást és időrendjét, de az Árpád vezér korát jóval megelőző magyar jelenlétet a Kárpát-medencében és földrészünkön is.”


Szerkesztés dátuma: kedd, 2013. április 30. Szerkesztette: Vetési Zoltán
Nézettség: 775 Kategória: Magyar kincsek, egyetemes értékek » Útjelzők a magyar történelmi kutatáshoz
Előző cikk: Suméroktól a magyarokig Következő cikk: Egy titokzatos nép, az etruszk


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: