Hungarikumok

 

Hungarikumok - Sport

   

Aranycsapat
Az Aranycsapat minden idők legjobb magyar futballválogatottjának közismert neve. Ez a csapat az 1950-es évtől 1954-ig (egyes források szerint 1956-ig) játszott együtt. A magyar futballban, az ötvenes évek elejének - három és fél éven keresztül veretlen - csapata.
Magyar kajak-kenu
Amikor Wichmann Tamás, Kovács Katalin, vagy Janics Natasa megjelenik a startvonalnál, az ellenfeleknek megremeg a térde. Sportolóink gyakorta esélyt sem adtak a többi hajó számára, és fölényes győzelmeket aratva hódították el a csillogó aranyakat, Magyarország polgárai pedig egy emberként örvendtek sikereiknek.
Magyar öttusa
Erős katonai múlttal rendelkező lovas nemzet vagyunk, így az öttusa kiválóan illeszkedik történelmi hagyományainkhoz.
Magyar vívás
Katonai gyökerei miatt a vívás a Monarchia idején vált népszerűvé, a hazafias légkörben működő klubbokban honvédtisztek és úriemberek mérkőztek meg egymással - ma már azonban éppoly híresek a női vívóink, mint a férfiak.
Magyar vízilabda
Ami a braziloknak a foci, vagy az amerikaiaknak a kosárlabda, az nekünk a vizipóló: nincs még egy ország, amely olyan eredményes lenne a sportágban mint Magyarország. A részletes kimutatás itt található:  http://www.magyarvagyok.com/sport/247-Vizilabda/

5 cikk | 1 / 1 oldal