Magyar konyha - határok nélkül


Magyar konyha - határok nélkül

"Nemcsak abban áll a magyar szakácsművészetnek a titka, hogy egyes ételeket milyen ízlésesen tud előállítani, hanem hogyan tálalja föl egymás után úgy, hogy az elköltött étel valósággal kívánja a következőt, s mikor már az ember azt hiszi, hogy egészen jóllakott, akkor hoznak megint valamit, amire azt kel mondani, hogy de már ebből eszünk!"

Sokan azt hiszik, hogy a magyar konyha nem szól másról, csak a pörköltről, a gulyásról, a lecsóról és a méltán híres halászléről. Pedig ez nem így van.

A magyar konyha változatosságával felveszi a versenyt bármelyik konyhával a világon. Ne feledjük azt, hogy a Kárpát-medence a történelem folyamán a nemzetek olvasztó tégelyévé vált, és ez meglátszik a konyhánkon is. Tulajdonképpen a magyar konyha nem a legmegfelelőbb szó a konyhánk ismertetéséhez, mert más nemzetek is nagy ráhatással voltak a magyar konyhára. Kevesen tudják, hogy a konyhánk történelme pont a váratlan helyzetektől lett változatos, mert a rengeteg hadjárat, a háborúk és a nélkülözés, a társadalmi különbségek hozzátettek illetve elvettek belőle. Ha jobban belegondolunk, akkor ez az egész azzal kezdődött, hogy őseink egy darab húst tettek a nyereg alá, hogy mire útjuk végére érnek, az addig megpuhuljon. Már ez is mutatja, hogy a magyar konyha legfontosabb kelléke a kreativitás.

Ezen az oldalon a magyar konyha remekeit és sajátosságait gyűjtöttunk egy csokorba. Szeretnénk megmutatni, hogy ételeink nem színtelenek, nem jelleg nélküliek, sohasem válnak unalmassá, mert rendkívül változatosak ízben és szemet gyönyörködtetően színesek, szépen tálalhatók. A hazai ízekre épülő ételreceptek sikeres elkészítéséhez próbálunk hasznos tippeket, fortélyokat megosztani minden kedves érdeklődővel, szem előtt tartva az adott recept történetét.

Egy finom étel nem más, mint az ízek szimfóniája, de nem kell ahhoz zenésznek lenni, hogy szeresd a zenét. A konyhád legfontosabb része te magad vagy, illetve az a türelem, ahogy megpróbálod az itt leírtakat felhasználni, elsajátítani. Nekünk nem az a célunk, hogy belőled szakácsot „neveljünk”, inkább csak annyi, hogy ha nem tudsz főzni, akkor megtanulj, ha tudsz főzni, akkor meg frissítsd a tudásod! Sokszor a legolcsóbb alapanyagokból a legegyszerűbben a legfinomabb ételt készíthetjük el, és nem utolsó sorban, a legrövidebb idő alatt, magyarul.

Ehhez kívánunk jó étvágyat!

Magyar Konyha
Magyar Konyha

Folyamatosan bővül a "recepeskönyvünk".

Ha van saját / kedvenc recepted amit megosztanál az oldalunkkal, akkor azt üzenetben küldd el nekem és beteszem a Magyar Konyha receptgyűjteményéhez!
Emailcím: konyha@magyarvagyok.com
A recepttel együtt küldj még egy képet vagy videó linket is ha van!
Várom a sok érdekes és ízletes recepteket!

_ Sándor Kinga Blanka_


Szerkesztés dátuma: hétfő, 2009. október 5. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 12,171 Kategória:
Következő cikk: Karácsonyi étkezés


   








Megjegyzések

Kovács Lóránt
péntek, 2011. március 25. 17:14
jó étvágyat!
Kovács Lóránt
péntek, 2011. március 25. 17:14
tetszik?
Szabó Maria
szerda, 2012. február 15. 09:54
Nagyon érdekelnek korabeli étkek receptjei úgyis, mint háziasszonyt, és úgy is, mint recept gyűjtőt. Szívesen olvasnék, netán kipróbálnék régi recepteket.
Kovács Lóránt
csütörtök, 2012. július 26. 16:03
van egypár. nyugodtan böngésszen..:)
Zdroba János
péntek, 2012. július 27. 17:13
Ez igen!Nagyon érdekes!
Zdroba János
péntek, 2012. július 27. 17:16
Lásd még:Latinovics /Szinbád!Hatalmas film!




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: