Chilis fűszerek


Chilis fűszerek

Chilipor:

  • Cayenni bors, 
  • szegfűbors, 
  • oregánó, 
  • szárított fokhagyma és esetleg egyéb egyéni szokások szerint választott fűszerek porított keveréke.

Chiliszósz:

  • Paradicsomvelőt ecettel, 
  • hagymával, 
  • sóval, 
  • fekete borssal, 
  • cayenni borssal vagy más erős pirospaprikával összefőzünk. 

Leszűrjük, megcukrozzuk, és tovább főzzük, míg egészen besűrűsödik.

Készíthetjük ízlés szerint enyhébben vagy nagyon csípősre.

Chiliolaj:

  • Nagyon erős pirospaprikát kevés olajban lassú tűzön megsütünk, vagyis inkább megfőzünk, majd leszűrjük. Ha ehhez az olajat még meg is borsozzuk, kapjuk a forró chiliolajat.

Szerkesztés dátuma: kedd, 2009. október 6. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 2,328 Kategória: » Fűszerkeverékek, fűszermártások


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: