Halasi vegyes gulyás


Halasi vegyes gulyás

Hozzávalók (10 személyre):

  • Borjú lábszár 5 kg
  • Füstölt szalonna 50 dkg
  • Laska gomba 50 dkg
  • Róka gomba 50 dkg
  • Csiperke gomba 50 dkg
  • Paradicsom, paprika 1 kg
  • Só, őrölt paprika, bazsalikom, vöröshagyma

Elkészítése:

A húst kockára vágjuk, a szalonnát csíkokra, a gombát cikkekre szeleteljük. A bográcsot kizsírozzuk, a szalonnát üvegesre pirítjuk, kiszedjük. Beledobjuk a húst és zsírjára pároljuk.

Rászórjuk az őrölt paprikát, vöröshagymát. Lassú tűzön rázogatással főzzük. A végén hozzáadjuk a gombákat, a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát és ezzel még Kb. 10 percig összefőzzük. Ha

szükséges utána ízesítjük. Friss kenyérrel, esetleg főtt burgonyával tálaljuk.

A recept 10 főre szól és elkészítése bográcsban a legízletesebb.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,932 Kategória: » Szüret


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: