Hozzávalók (10 személyre):
- Borjú lábszár 5 kg
- Füstölt szalonna 50 dkg
- Laska gomba 50 dkg
- Róka gomba 50 dkg
- Csiperke gomba 50 dkg
- Paradicsom, paprika 1 kg
- Só, őrölt paprika, bazsalikom, vöröshagyma
Elkészítése:
A húst kockára vágjuk, a szalonnát csíkokra, a gombát cikkekre szeleteljük. A bográcsot kizsírozzuk, a szalonnát üvegesre pirítjuk, kiszedjük. Beledobjuk a húst és zsírjára pároljuk.
Rászórjuk az őrölt paprikát, vöröshagymát. Lassú tűzön rázogatással főzzük. A végén hozzáadjuk a gombákat, a cikkekre vágott paradicsomot, paprikát és ezzel még Kb. 10 percig összefőzzük. Ha
szükséges utána ízesítjük. Friss kenyérrel, esetleg főtt burgonyával tálaljuk.
A recept 10 főre szól és elkészítése bográcsban a legízletesebb.