Szarvasi birka varázs


Szarvasi birka varázs

Hozzávalók (10 személyre):

  • Birkahús vegyesen 6 kg
  • Füstölt szalonna 50 dkg
  • Zsír 1 kg
  • Vöröshagyma 2,5 kg
  • Fokhagyma 8 dkg
  • Paradicsom, paprika 1 kg
  • Só, bors, majoranna, rozmaring, ½ liter száraz vörösbor

Elkészítése:

A húst közepes darabokra vágjuk, a hagymát kockára. A bográcsot kizsírozzuk, majd rétegesen belerakjuk a nyersanyagokat a következő sorrendben: csíkozott szalonna, hagyma, hús. Addig folytatjuk, míg az összes anyag belekerül. Közben sózzuk, fűszerezzük (őrölt paprika, rozmaring, majoranna). Tetejére kerül a cikkekre vágott paradicsom, paprika. Felöntjük a fél liter vörösborral. Az egészet lassú tűzön, finoman rázogatva puhára főzzük. Friss kenyérrel, salátával tálaljuk.

A recept 10 főre szól és elkészítése bográcsban a legízletesebb.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,441 Kategória: » Szüret


   







Tetszik 1 és még 1 tag kedveli




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: