Rostélyos mustban párolva


Rostélyos mustban párolva

Erdélyi recept

Hozzávalók:

  • 60–70 dkg rostélyos,
  • 3 evőkanál olaj,
  • 15 dkg füstölt szalonna,
  • 1 nagy fej vöröshagyma,
  • 15–20 dkg szőlő,
  • 4 dl must,
  • tetszés szerint só, őrölt bors.

Elkészítése:

A húst kb. 15 dkg-os szeletekre vágjuk, enyhén kiklopfoljuk, megsózzuk, megborsozzuk, és kevés forró olajban mindkét oldalukat hirtelen megsütjük. Megfelelő nagyságú edényt nagyon vékony szalonnalapokkal kibélelünk, és ráterítünk egy sor hagymakarikát. Erre rakjuk az elősütött rostélyosokat, rászórjuk a szőlőszemeket, és letakarjuk vékony szalonnalapokkal. Ráöntjük a mustot, végül lefedve, a sütőben puhára pároljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,380 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: