Vagdalt hús bormártásban


Vagdalt hús bormártásban

Hozzávalók:

  • 40dkg darált sertéshús,
  • 1 fej vöröshagyma,
  • 2 gerezd fokhagyma,
  • 3 evőkanál liszt,
  • 2 db zsemle,
  • 2 dl tej,
  • 2 egész tojás,
  • 5 dkg vaj,
  • só,
  • 1 csapott evőkanál majoránna.

A mártáshoz:

  • 3 dl vörösbor,
  • 2 evőkanál étolaj,
  • 2 evőkanál liszt,
  • 5 dkg vaj,
  • 1 kis fej vöröshagyma,
  • só,
  • 10 szem durvára őrölt fekete bors,
  • tárkonylevél.

Elkészítése:

A darált sertéshúst az olajban megpirított reszelt vöröshagymával, az összezúzott fokhagymával a tejben áztatott, jól kicsavart zsemlékkel, a tojásokkal, a majoránnával és sóval és az olvasztott vajjal jól összegyúrjuk.

Lisztezett deszkán kb. másfél centiméter vastag pogácsákat gyúrunk belőle és bő forró olajban szép barnára sütjük.

A bormártáshoz az apróra vágott hagymát, a borsot egy deciliter vízzel elkevert vörösborban lefedve, lassú tűzön 25 percig forraljuk, majd finom szűrőn átszűrjük. Az olajból és lisztből barna rántást készítünk , felengedjük a borral és a finomra vágott tárkonnyal és sóval fűszerezve összeforraljuk. Ha nagyon sűrű a mártás vörösborral hígítjuk.

Tálalás előtt elkeverjük benne a vajat és a melegen tartott húsra öntve tesszük az asztalra.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,382 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: