Szőlős rizzsel töltött csirke


Szőlős rizzsel töltött csirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 evőkanál olaj,
  • 15 dkg rizs,
  • 1 evőkanál ételízesítő,
  • 1 csipet curry,
  • 1 konyhakész csirke,
  • 30 dkg fehér szőlő,
  • 30 dkg fekete szőlő,
  • 1 tojás,
  • 1 evőkanál margarin.

Elkészítése:

Lábasban felforrósítjuk az olajat, beletesszük a rizst, üvegesre futtatjuk, majd megszórjuk az ételízesítővel, a curryvel, felöntjük dupla mennyiségű vízzel, mint a rizs, és lefedve lassú tűzön kb. 15 percig pároljuk. Levesszük a tűzről, és kihűtjük.

A csirkét megmossuk, kívül, belül konyhai törlővel szárazra töröljük, bedörzsöljük sóval, borssal. A szőlőt megmossuk és leszemezzük. A sütőt 180 fokra (gázsütő 2. fokozat) előmelegítjük. A kihűlt rizshez hozzáadjuk a szőlő egy harmadát mindkét fajtából, beleütjük a tojást, és jól összekeverjük. A szőlős rizzsel megtöltjük az előkészített csirkét, és hústűvel összetűzzük, vagy összevarrjuk. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, alufóliával lefedjük, és kb. 50 percig sütjük. Ezután levesszük az alufóliát, és kb. 15 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Kivesszük a sütőből, és 10-15 percig állni hagyjuk, hogy szépen tudjuk vágni. Amíg a csirkét pihentetjük, serpenyőben felforrósítjuk a margarint, beledobjuk a maradék szőlőt és hirtelen, nagylángon, rázogatva kb. 2-3 percig pároljuk. Feldaraboljuk a csirkét, és a szőlővel körítve tálaljuk.


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,502 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: