Hozzávalók (10főre):
- 1 konyhakész csirke (1,5kg)
- 50 dkg marhacsont
- 50 dkg sárgarépa
- 50 dkg karalábé
- 50 dkg póréhagyma
- 50 dkg paradicsom
- 2 dl házi paradicsomlé
- 2 cső friss csemege kukorica lemorzsolva
- 1 csomó leveszöldség
- 1 babérlevél
- 1 cseresznyepaprika
- 1 teáskanál szemes bors
- só
Elkészítése:
- A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára a csirkét pedig fölé helyezzük.
- Hozzáadjuk a megtisztított feldarabolt leveszöldséget, és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
- Babérlevéllel a szemes borssal és sóval ízesítjük majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük.
- A karalábét a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és mindegyiket feldaraboljuk.
- A megfőtt csirkét kivesszük a levesből bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
- A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével hozzáadjuk a nyers zöldségeket és a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.