Tüzes csirkeleves


Tüzes csirkeleves

Hozzávalók (10főre):

  • 1 konyhakész csirke (1,5kg)
  • 50 dkg marhacsont
  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg karalábé
  • 50 dkg póréhagyma
  • 50 dkg paradicsom
  • 2 dl házi paradicsomlé
  • 2 cső friss csemege kukorica lemorzsolva
  • 1 csomó leveszöldség
  • 1 babérlevél
  • 1 cseresznyepaprika
  • 1 teáskanál szemes bors

Elkészítése:

  1. A konyhakész csirkét és a marhacsontot megmossuk, majd a marhacsontot a bogrács aljára a csirkét pedig fölé helyezzük.
  2. Hozzáadjuk a megtisztított feldarabolt leveszöldséget, és felöntjük kb. 4 liter vízzel.
  3. Babérlevéllel a szemes borssal és sóval ízesítjük majd kis lángon kb. egy és fél órát főzzük.
  4. A karalábét a póréhagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk és mindegyiket feldaraboljuk.
  5. A megfőtt csirkét kivesszük a levesből bőrét lenyúzzuk, húsát kicsontozzuk, majd kisebb darabokra vágjuk.
  6. A levest leszűrjük, felöntjük a paradicsomlével hozzáadjuk a nyers zöldségeket és a cseresznyepaprikát és még további 20 percig főzzük. Beletesszük a feldarabolt paradicsomot, a lecsöpögtetett kukoricát és a csirkehúst, majd összemelegítjük. Ízlés szerint sóval ízesítjük.

Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,594 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: