Zelleres almasaláta szőlővel


Zelleres almasaláta szőlővel

Hozzávalók:

  • 1 evőkanál vagy tetszés szerinti dióbél (nem darált)
  • 5 dkg szőlő (félbevágva, magozva)
  • 15 dkg zeller (reszelve)
  • 15 dkg alma (reszelve)
  • pár csepp citromlé

Öntethez:

  • 4 evőkanál joghurt (kb. 10 dkg)
  • fél v. tetszés szerinti méz
  • 1 kávéskanál mustár
  • 1 citrom
  • só, bors
  • 1-2 friss tárkonyág

Elkészítése

Először a diót üres serpenyőben, mérsékelt tűzön, folytonos keverés mellett (hogy oda ne égjen) illatosra pirítom. Mikor már illatos, leveszem a tűzről, és félre teszem, hogy kihűljön. Amikor kihűlt mozsárban megtöröm.

Míg a dió hűl, lereszelem a zellert és az almát. Ezekre folyamatosan citromot csöpögtetek, hogy meg ne sárguljon, majd hozzá adom a félbe vágott szőlőszemeket.

Ezután összekeverem az öntethez valókat egy befőttes üvegben, jól összerázom, majd a salátára öntöm, tetejére a dió.

Nagyon finom! Magában is!


Szerkesztés dátuma: szerda, 2009. október 7. Szerkesztette: Muretics István
Nézettség: 1,560 Kategória: » Szüret


   











Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: