Hozzávalók:
- 1 evőkanál vagy tetszés szerinti dióbél (nem darált)
- 5 dkg szőlő (félbevágva, magozva)
- 15 dkg zeller (reszelve)
- 15 dkg alma (reszelve)
- pár csepp citromlé
Öntethez:
- 4 evőkanál joghurt (kb. 10 dkg)
- fél v. tetszés szerinti méz
- 1 kávéskanál mustár
- 1 citrom
- só, bors
- 1-2 friss tárkonyág
Elkészítése
Először a diót üres serpenyőben, mérsékelt tűzön, folytonos keverés mellett (hogy oda ne égjen) illatosra pirítom. Mikor már illatos, leveszem a tűzről, és félre teszem, hogy kihűljön. Amikor kihűlt mozsárban megtöröm.
Míg a dió hűl, lereszelem a zellert és az almát. Ezekre folyamatosan citromot csöpögtetek, hogy meg ne sárguljon, majd hozzá adom a félbe vágott szőlőszemeket.
Ezután összekeverem az öntethez valókat egy befőttes üvegben, jól összerázom, majd a salátára öntöm, tetejére a dió.
Nagyon finom! Magában is!