Szőlőpuding


Szőlőpuding

Hozzávalók:

  • 4 tojás,
  • 20 dkg cukor,
  • 8 dl átpasszírozott szőlőlé,
  • 2 dl facsart narancslé,
  • 10 dkg darált dió,
  • 2 dl tejszín,
  • 2 evők. citromlé,
  • zselatin

Elkészítés:

A négy tojássárgáját elkeverjük a cukorral, gőz felett habosra keverjük. Beleöntjük a narancslevet, a citromlevet, a szőlőléből 2 decilitert, jól eldolgozzuk, majd a gőz felett sűrűre főzzük.

A maradék 6 deciliter szőlőlében elkeverünk két evőkanál zselatint, hozzáadjuk a krémhez ezt is jól elkeverve. Amikor kihűlt, a kemény habbá vert tojásfehérjét és a tejszínből vert habot óvatosan belekeverjük. Fagyi kehelybe vagy tálkákba adagolva 2-3 órán át hűtőben hagyjuk, hogy jól megdermedjen. A tetejét megszórjuk a darált dióval és díszíthetjük szőlőszemekkel.


Szerkesztés dátuma: csütörtök, 2011. augusztus 25. Szerkesztette: Sándor Kinga Blanka
Nézettség: 1,594 Kategória: » Szüret


   







Tetszik  




Cikkhez csatolt fotók módosítása

 
 

URL: