Hozzávalók:
- 4 tojás,
- 20 dkg cukor,
- 8 dl átpasszírozott szőlőlé,
- 2 dl facsart narancslé,
- 10 dkg darált dió,
- 2 dl tejszín,
- 2 evők. citromlé,
- zselatin
Elkészítés:
A négy tojássárgáját elkeverjük a cukorral, gőz felett habosra keverjük. Beleöntjük a narancslevet, a citromlevet, a szőlőléből 2 decilitert, jól eldolgozzuk, majd a gőz felett sűrűre főzzük.
A maradék 6 deciliter szőlőlében elkeverünk két evőkanál zselatint, hozzáadjuk a krémhez ezt is jól elkeverve. Amikor kihűlt, a kemény habbá vert tojásfehérjét és a tejszínből vert habot óvatosan belekeverjük. Fagyi kehelybe vagy tálkákba adagolva 2-3 órán át hűtőben hagyjuk, hogy jól megdermedjen. A tetejét megszórjuk a darált dióval és díszíthetjük szőlőszemekkel.